Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

POREČ: Nova Vas slavi Rokovu uz svečanu svetu misu, boćarski turnir i dječju biciklijadu

POREČ: Nova Vas slavi Rokovu uz svečanu svetu misu, boćarski turnir i dječju biciklijadu

 

Tradicionalni boćarski turnir Boćarskog kluba Nova Vas i susjednih boćarskih klubova, koji će se odigrati sutra (13.08.2022.) s početkom u 12 sati na tamošnjem boćalištu, uvertira je u proslavu  blagdana sv. Roka, koje ovo porečko naselje slavi kao svog patrona.

Također, sutra na programu je i tradicionalna MTB biciklijada za velike i male. Start je u 18.00 sati ispred crkve Sv. Roka u Novoj Vasi, a biciklirati mogu svi od 9 godina i stariji. Vozi se po Parenzani, šumskim i poljskim putevima, a obavezan je MTB bicikl. Zajednički se kreće s najmlađima na prvu, kraću vožnju, nakon čega se vraća na početnu točku i kreće na dužu turu. Svi sudionici mlađi od 16 godina obvezni su nositi zaštitnu kacigu, a dobivaju na dar majicu i okrijepu.

Na sam blagdan sv. Roka, u utorak, 16.08. u 11.00 sati održat će se sveta misa u župnoj crkvi u Novoj Vasi, te tradicionalna procesija ulicama mjesta.

Večernja zabava održat će se istog dana uz Tu i tamo bend na Rotondi, s početkom u 19 sati. Posjetitelje očekuje i gastro ponuda, a na susjednom polivalentnom igralištu predviđen je zabavni dio za djecu i DJ.  

Proslava sv. Roka održava se u organizaciji MO Nova Vas i uz potporu Grada Poreča-Parenzo.

 

IN ITALIANO...