Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
POREČ: građani odlučuju što ostvariti na prostoru Peškere, otvoreno javno savjetovanje o Studiji prostora – koncepciji oblikovanja i uređenja ovog područja

POREČ: građani odlučuju što ostvariti na prostoru Peškere, otvoreno javno savjetovanje o Studiji prostora – koncepciji oblikovanja i uređenja ovog područja

POREČ: građani odlučuju što ostvariti na prostoru Peškere, otvoreno javno savjetovanje o Studiji prostora – koncepciji oblikovanja i uređenja ovog područja POREČ: građani odlučuju što ostvariti na prostoru Peškere, otvoreno javno savjetovanje o Studiji prostora – koncepciji oblikovanja i uređenja ovog područja POREČ: građani odlučuju što ostvariti na prostoru Peškere, otvoreno javno savjetovanje o Studiji prostora – koncepciji oblikovanja i uređenja ovog područja
Od danas, 02. studenog 2021. na javnom savjetovanju nalazi se Studija prostora – koncepcija oblikovanja i uređenja područja Peškera u Poreču. Riječ je o prvom koraku u odlučivanju svih stanovnika Poreča o tome što se želi ostvariti na ovom reprezentativnom prostoru u središtu grada.

Ovdje se ne radi o prijedlogu urbanističkog plana ili arhitektonskom rješenju, već o Studiji namjene prostora, iz koje će se, zajedno s prijedlozima s javnog savjetovanja, izraditi program za izradu urbanističkog plana uređenja, u kojem će građani Poreča kroz javnu raspravu definirati što žele na tom području.

 

Studija je protekli tjedan predstavljena gradskim vijećnicima, ustanovama, većim vlasnicima i stručnim odborima i službama, vezanim za područje Peškere. Predstavili su je izrađivači iz Studija 3LHD d.o.o. iz Zagreba i predstavlja svojevrsno sabirno mjesto za sve ono što se radilo posljednjih 25 godina i što se može napraviti na području Peškere.

 

-Vjerujemo da je Peškera idealna lokacija za više namjena, ali da bi se nakon toliko godina krenulo u realizaciju, moramo odgovoriti na pitanje: Što mi, Porečanke i Porečani, želimo na tom području? Prije nego li odlučimo, ništa se na tom području ne smije i ne može uređivati, rušiti ili graditi. Svakako Peškeru trebamo osmisliti i sačuvati za generacije koje dolaze iza nas, ali da kroz savjetovanje s javnošću iskristaliziramo plan s ciljem – da Peškera bude dio grada koji živi cijelu godinu, i dio grada koji će biti zaštićen. Zato pozivam sugrađane da se uključe u ovo javno savjetovanje i daju svoje mišljenje o ovom vrlo važnom pitanju. Ne želimo žuriti, želimo ovaj posao odraditi na način da uključimo što veći broj građana i uredimo prostor Peškere za generacije koje dolaze iza nas, kazao je tom prilikom gradonačelnik Loris Peršurić.

 

Studija se nalazi u PDF formatu u privitku ovoga teksta, na mrežnim stranicama www.porec.hr , a javno savjetovanje provest će se od 2. studenog do 3. prosinca 2021. godine.

 

Mišljenja, ideje, prijedlozi i primjedbe na Studiju prostora mogu se davati :

 

- dostavom putem pošte na adresu Grad Poreč-Parenzo, Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Poreč, Obala maršala Tita 5,

 

- dostavom putem e-mail-a – peskera@porec.hr

Uz dostavu prijedloga potrebno je napisati ime i prezime predlagatelja. 

 

Valja istaknuti kako vizualizacije koje sadrži Studija prostora – koncepcije oblikovanja i uređenja područja Peškera, ne predstavljaju konačno urbanističko ili arhitektonsko rješenje već analiziraju potencijalne volumene koji mogu proizići iz mogućih namjena prostora, odnosno, ponuđenog programa. Tek nakon ovog javnog savjetovanja pokrenut će se standardna procedura izrade urbanističkog plana uređenja za područje Peškere, koja uključuje i provođenje javne rasprave o Prijedlogu Plana sa zainteresiranom javnošću, kojeg u konačnici donosi Gradsko vijeće Grada Poreča – Parenzo.

IN ITALIANO...