Odabran službeni cocktail Giostre 2009.

Odabran službeni cocktail Giostre 2009.

Novosti
2009-09-07

Uvertira u povijesni festival Giostra, koji se od 11. do 13. rujna 2009. godine održava u Poreču, svakodnevna su događanja na raznim lokacijama ovog povijesnog gradića kroz cijeli tjedan. Prvo u nizu događanja otvorilo je natjecanje u pripremanju cocktaila „Giostra cocktail 2009“, koje se dana 6. rujna 2009. godine u večernjim satima, održalo u ugostiteljskom objektu Saint&Sinner u Poreču. S obzirom da je u Poreču u 18. st. postojala Articiochera – nasad od 1000 sadnica artičoka, zadana tema natjecanja bila je naravno - artičoka, točnije Cynar, koji je trebao biti zastupljen u svim alkoholnim kreacijama, što je tročlani žiri strogo kontrolirao. U konkurenciji od četiri barmena nagradu za najbodlji cocktail odnio je Zoran Kličković iz ugostiteljskog objekta Saint&Sinner. Nagrađeni cocktail službeno je piće Giostre 2009., a sastojci su mu cynar, passoa, triple sec, svježi limunov sok, narančin skok i dash grenadina.   Drugo mjesto osvojio je Tomaš Hrouda iz ugostiteljskog objekta General lounge s cocktailom „Bitter sweet true“. Cocktail „Del mar“ Ivana Marića iz ugostiteljskog obkta Hotela Palazzo odnio je treće mjesto, dok je na četvrtom mjestu završio Đorđe Stokić iz Tequila beach bara s cocktailom „Parenzano“.   Manifestacija se danas 7. rujna 2009. godine nastavlja modnom revijom  „Moda porečkog baroka“, dok je sutra, 8. rujna 2009. godine na programu izložba dječjih radova „Budimo kreatori mode iz doba Giostre“.