Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Makedonska veleposlanica službeno posjetila Poreč

Makedonska veleposlanica službeno posjetila Poreč

Makedonska veleposlanica službeno posjetila Poreč Makedonska veleposlanica službeno posjetila Poreč

Veleposlanica Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj, Njena Ekscelencija  Daniela Karagjozoska službeno je posjetila Poreč 8. lipnja 2016, godine, prilikom čega se,  u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo , susrela s gradonačelnikom Edijem Štifanićem i zamjenicima Lorisom Peršurićem i Nadiom Štifanić Dobrilović.

Veleposlanica je predstavila konkretne prijedloge poboljšanja suradnje Republike Makedonije i Republike Hrvatske, odnosno jačanje gospodarske i turističke suradnje Grada Poreča-Parenzo s Makedonijom, koja je članica CEFTA-e , a osim toga dobro surađuje s velikim tržištima poput Turske i Ukrajine.

-  Obostrano predstavljanje hrvatskih i makedonskih poduzetnika na forumima i sajmovima dobar je model povezivanja i otvaranja međusobne suradnje, pogotovo jer niz hrvatskih robnih marki, posebno u prehrambenoj industriji, kontinuirano je prisutan na makedonskom tržištu, bez obzira na cjenovno povoljniju konkurenciju, rekla je veleposlanica, napomenuvši kako su Hrvati i Makedonci oduvijek imali odlične odnose, te da oni prirodno naginju ljetovanju  na Jadranskom moru, no problem predstavlja loša cestovna prometna povezanost i skupe zračne linije.

Gradonačelnik i zamjenici složili su se s NJ.E. Karagjozoskom, kako predstavljanja na sajmovima kao što je Vinistra, čine značajan korak u poboljšanju suradnje. Veleposlanica je predložila još jedan model suradnje, u vidu povezivanja turističke ponude Hrvatske i Makedonije posjetiteljima iz udaljenih azijskih zemalja.

Osim gradonačelnika i zamjenika, koji su veleposlanici predstavili Poreč i Poreštinu, na sastanku su sudjelovali i Robert Velenik iz Udruženja obrtnika Poreč, Marijan Ritoša iz tvrtke Istradrvo d.o.o., te Robert Mihelko iz obrta M interijer , koji su ukratko predstavili svoje tvrtke i proizvodni program.

IN ITALIANO...