Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Održano 44. izdanje susreta zborova "Naš kanat je lip"

Održano 44. izdanje susreta zborova "Naš kanat je lip"

U petak, 3. lipnja 2016.,u 20 sati u Istarskoj sabornici svečano je otvoren 44. Naš kanat je lip, susret zborova i  to već tradicionalnom izvedbom Krasna zemljo, Istro mila sa škalina Pučkog otvorenog učilišta Poreč.
Frane Frleta ravnao je zborom od gotovo dvjestotinjak pjevača svih devet zborova koji su prema programu nastupali na prvoj večeri 44. susreta pjevačkih zborova Naš kanat je lip koji se održao u Istarskoj sabornici.

- Akustika i sam prostor Istarske sabornice pravi su biser, rekla je prilikom otvorenja zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović, pohvalivši trud svih zborova te same manifestacije u nastojanju da očuvaju čakavsko narječje istarsko-kvarnerskog kraja.

Uz dogradonačelnicu, okupljenima su se u Sabornici obratili i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Poreč Elio Štifanić, predsjednica organizacijskog odbora Đeni Dekleva Radaković, te zamjenica župana Giuseppina Rajko, koja je i službeno otvorila festival.

- Naš kanat je lip manifestacija je koja njeguje istarsku pjesmu, čakavsku riječ, istarsko-primorski melos, koji je dio kulturne baštine naroda koji vjekovima žive na ovim prostorima, rekla je dožupanica i otvorila 44. izdanje Kanta na kojem je, tijekom tri dana u Istarskoj sabornici te Eufrazijevoj bazilici, nastupilo 25 zborova, a održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Istarkse županije, grada Poreča-Parenzo i Porečko- pulske biskupije.

In Italiano...