Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U Poreču održan najveći Dancestar do sada

U Poreču održan najveći Dancestar do sada

Ovogodišnje osmo izdanje međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar 2016. okupilo je tisuće rasplesanih natjecatelja iz cijelog svijeta, a Poreč je pet dana bio velika, vesela i šarena plesna pozornica.Užarena atmosfera puna emocija; strasti i ljubavi prema plesu; mladi iz cijelog svijeta dan i noć u plesnom ritmu; smijeh i suze; sjajna turistička promocija Hrvatske i događaj koji nas uvrštava među najvažnija svjetska plesna natjecanja – u svom najvećem izdanju do sada DanceStar je okupio čak 5500 plesača iz cijelog svijeta, od Južne Afrike do brojnih europskih zemalja.

- Od sjajnog vremena, uhodanog tima koji je dao sve od sebe u organizacijskom smislu, do neopisive energije koja je doslovno naelektrizirala atmosferu – iznimno sam zadovoljan što smo i ove godine otišli korak dalje. U tom smislu moram istaknuti i video projekt koji smo zajedno s najboljim svjetskim plesačima DanceStar turneje snimali proteklih tjedan dana u Poreču, a koji prenosi upravo sve emocije i snagu ovog projekta. Htio bih se ovom prigodom zahvaliti na punoj podršci koju smo imali od strane Grada Poreča i TZ Poreča, rekao je Alen Petelinc ispred organizacije festivala.

Predstavnici 20 zemalja svijeta natjecali su se u brojnim plesnim kategorijama poput baleta, nacionalnih plesova, stepa, akrobatskog plesa, jazza, lyricala, MTV commerciala, Contemporary modern, mjuzikla, urbanih stilova te u zahtjevnim produkcijskim brojevima, a plesači su bili podijeljeni u četiri dobne skupine i kategorije. Natjecanje se odvijalo u dvije lige, onoj jačoj A ligi te B ligi, koja je svim ostalim plesačima dala priliku da osjete žar borbe i čari natjecanja.

DanceStar Gala Show 2016. obilježila je vrhunska produkcija, najbolje plesne koreografije i užarena atmosfera u sportskoj dvorani Žatika ispunjenoj do zadnjeg mjesta, a titulu pobjednika dobila je plesna skupina Formation iz Mađarske.

Impresivan sudački tim, između ostalih, činili su Jose de la Cruz iz SAD-a koji je plesao s najboljim rock i alternativnim glazbenicima kao što su Linkin Park, The Prodigy i Marilyn Manson; Justin Conte koji je radio s Paulom Abdul, Miley Cyrus i Jordin Sparks; naša bivša primabalerina Almira Osmanović; Igor Barberić; Leonard Jakovina; Ellen Wawrzyniak i Paul Modjadji.

- Na DanceStaru je bilo i više nego zabavno, sjajno je i uzbudljivo vidjeti toliko plesača i ljudi iz različitih dijelova svijeta na jednom mjestu, a sve ih spaja – ples! Mi suci čeznemo vidjeti nešto originalno, svježe i kreativno, stoga je moj savjet svim mladim plesačima da prouče korijene plesa, kako je nastao. Na taj će način njihova izvedba dobiti više duše, rekao je Justin Conte.

Cijelo natjecanje budno je pratila Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija na svijetu.

Fotografije Dancestar