Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Objekti Dječjeg vrtića Radost odsad i s energetskim certifikatom

Objekti Dječjeg vrtića Radost odsad i s energetskim certifikatom

Objekti Dječjeg vrtića Radost odsad i s energetskim certifikatom

Po provedenim radovima energetskog pregleda, te izradi završnog izvještaja o istom, ravnateljici Predškolske ustanove dječjih vrtića i jaslica Radost Divni Radola u ponedjeljak, 25. svibnja 2016., uručeni su energetski certifikati za objekte dječjih vrtića i jaslica Radost I, Radost II i Baderna. Energetske preglede je provela, te energetske certifikate izradila tvrtka Radal d.o.o. iz Rijeke.

U ime voditelja projekta, certifikate je DV Radost uručila direktorica  gradskog poduzeća Parentium d.o.o Gordana Lalić. Naime, izrada energetskog certifikata za objekte javne namjene je zakonska obveza, a energetski certifikat je dokument kojim se prikazuju energetska svojstva zgrade, dok sam postupak energetskog pregleda i izdavanja certifikata, a u smislu utvrđivanja energetske učinkovitosti objekta, te prijedlozima mjera i poboljšica, koje će u konačnici rezultirati poboljšanjem ukupnih energetskih svojstava zgrade, uvelike može popraviti kvalitetu boravka osoba u predmetnom prostoru, produljiti vijek građevine i smanjiti utrošak energije, a time i troškove održavanja.

- Ovo je logičan slijed svih aktivnosti koje Grad Poreč i gradsko poduzeće Parentium sustavno provode sukladno Akcijskom planu energetski održivog razvoja Grada Poreča – Parenzo, te predstavlja prvi korak u provedbi pripremnih radnji za realizaciju projekata energetske obnove objekata u kojima sjedište imaju predškolske i školske ustanove, rekla je Lalić

Grad i gradsko poduzeće nastavit će s provedbom projekata koji će za direktnu posljedicu imati uštede u utrošku energije i energenata, a samim time i smanjenje emisija CO2, na taj način povećavajući kvalitetu života svojih građana, koristeći sve dostupne mehanizme sufinanciranja što nacionalnih, to fondova Europske unije.

In italiano...