Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Utvrđen Prijedlog Liste reda prvenstva upisa djece u dječje vrtiće u pedagoškoj 2016./2017. godini

Na sjednici održanoj 25. svibnja 2016 . godine Povjerenstvo za provođenje upisa u dječje vrtiće utvrdilo je Prijedlog Liste reda prvenstva upisa djece u dječje vrtiće i Odluku o odbijanju zahtjeva koji ne ispunjavaju uvjete iz Poziva za upis djece u dječje vrtiće za pedagošku 2016./2017. godinu.

Na Poziv za upis djece u dječje vrtiće za pedagošku 2016./2017. godinu pristiglo je ukupno 282 zahtjeva, od čega 152 zahtjeva za upis u jaslice i 130 zahtjeva za upis u vrtić. U roku određenim Pozivom  pristiglo je 279 zahtjeva, dok su 3 zahtjeva pristigla izvan roka. Uvjetima iz Poziva zadovoljava 221 zahtjev (118 za jaslice i 103 za vrtić), 61 zahtjev ne zadovoljava (zbog dobi djeteta, prebivališta, djeca nisu cijepljena, dijete već upisano u dječji vrtić za kojega se traži upis), te se iz toga razloga odbijaju (34 za jaslice i 27 za vrtić). Zahtjeve koji ne ispunjavaju uvjete za upis djece u dječje vrtiće zbog dobi djeteta ili prebivališta, Povjerenstvo će razmatrati po stjecanju uvjeta za upis djece u dječje vrtiće po tim osnovama.

Temeljem Prijedloga Liste reda prvenstva upisa djece u dječje vrtiće,

- u jaslice će biti primljeno 92 djece, na „čekanju“  je 9-oro djece ( 3 za DV Paperino Tar, 3 za DV 101 dalmatinac, 2 za DV Smiješak i 1 za DV Radost), za 17 djece roditelji ne prihvaćaju raspoloživa mjesta u drugim dječjim vrtićima,

- u vrtiće će biti primljeno 97 djece, na „čekanju“ je 4 djece ( 1 za DV Paperino Tar, 1 za DV Radost Baderna i 2 za DV Radost Vižinada za 10 satni program), za 2 djece roditelji ne prihvaćaju raspoloživa mjesta u drugim ustanovama.

U vrtiće i jaslice ukupno će biti primljeno 189 djece. 

Uvid u Prijedlog Liste reda prvenstva upisa djece u dječje vrtiće i Odluku o odbijanju zahtjeva koji ne ispunjavaju  uvjete iz Poziva za upis djece u dječje vrtiće za pedagošku 2016./2017. godinu može se izvršiti na oglasnim pločama i internetskim stranicama dječjih vrtića i Grada Poreča-Parenzo.

Na Prijedlog Liste reda prvenstva upisa djece u dječje vrtiće može se izjaviti prigovor Povjerenstvu za provođenje upisa u dječje vrtiće u roku od 8 dana od dana objave Prijedloga Liste, odnosno do 2. lipnja 2016. godine.

Informacije po donesenim dokumentima mogu se dobiti od članova Povjerenstva za provođenje upisa u dječje vrtiće od ponedjeljka 30. svibnja do srijede 1. lipnja od 9,00 do 11,00 sati u prostorijama Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, Poreč, Obala m. Tita 4 (prizemlje), kancelarija broj 9. 

In italiano...