Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
31. Svjetske igre medicine i zdravlja u Poreču - mgames 01 31. Svjetske igre medicine i zdravlja u Poreču - mgames 02

31. Svjetske igre medicine i zdravlja u Poreču

U društvu odabranih gradova kao što su Cannes, Balaton, Alicante stoji ime Grada Poreča, ponosnog domaćina Svjetskih igara medicine i zdravlja-Medic games 2010, koje tradicionalno okupe više od 2500 sudionika medicinske struke.  

Tim je povodom danas u Maloj vijećnici potpisan ugovor između Grada Poreča, Top Congres Managemeta i Corporate Sport Organisation. 31. Svjetske igre liječnika održat će se u Poreču od 3. do 10 srpnja 2010. godine.
Gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić je u svom obraćanju istakao kako se radi o još jednom velikom događaju u koji su uključeni zajedno turistički subjekti i Grad Poreč. Igre liječnika su značajne po svojoj masovnosti jer na njima sudjeluje više od 2000 liječnika iz pedesetak zemalja svijeta. Naša je želja da u novoj dvorani na Žatiki ugostimo , ne samo vrhunske profesionalne sportske priredbe već i velike događaje poput Medic Games-a, naglasio je gradonačelnik Štifanić. Zahvalio se Milanu Čupiću, direktoru i vlasniku tvrtke Top Sport Managment koji se više od 5 godina borio da dovede ovaj vrhunski događaj u Hrvatsku , Istru, konkretno u Poreč, grad koji prema riječima Milana Čupića ima sve preduvjete za uspješnu organizaciju ovakve manifestacije. Uvjeren sam da će naš grad bit uzoran domaćin igara te da će to biti najbolji početak suradnje između Grada Poreča i Top Congres Managmenta, zaključio je gradonačelnik Štifanić.
Pierre Lusinchi , direktor CSO-a, korporacije koja organizira različite događaje među kojima kao najmasovnije Svjetske igre liječnika i Svjetski susret pravnika, je ponosan što će upravo u Gradu Poreču biti organizirane 31.Svjetske igre medicine i zdravlja. Rujan 2009 godine je odličan termin za početak promocije ovako velikog događaja, istakao je Lusinchi, te dodao kako vjeruje da će predstavnici medija podržati projekt i pomoći u promociji ovog važnog događaja.
Milan Čupić je u nekoliko navrata zahvalio gradonačelniku Štifaniću koji je znao prepoznati prije svega veličinu , ali i važnost ovog projekta koji je organizacijski veoma zahtjevan. Usudio bih se reći da nitko osim Poreča , u ovom trenutku ne bi mogao podržati ovu manifestaciju. Dvorana Žatika je idealna kao za igre tako i za održavanje simpozija koji je veoma važan segment Igara. Naime, tijekom tjedna u kojem se održava ju igre na rasporedu je veliki simpozij na kojem redovito gostuju renomirani medicinski stručnjaci. Njihova su predavanja uglavnom vezana za sportsku medicinu i novitete na tom području pa su stoga uvijek dobro popraćena i nadasve zanimljiva.

Inače, medicinski se radnici natječu u 25 različitih sportova među kojima velik broj sportova na vodi, plivanje, jedrenje, veslanje, ali tu su i odbojka, nogomet , košarka, judo, badminton, atletika, tenis, stolni tenis, golf, triatlon, mačevanje pa se te igre često nazivaju i „malom olimpijadom“.