Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Program povodom Dana oslobođenja i Dana Grada Poreča – Parenzo

Uvertira u proslavu Dana Grada i Dana oslobođenja, koja se obilježava svake godine 30. travnja, bit će otvaranje izložbe „Posvuda“ Renca Kosinožića u  četvrtak, 28. travnja 2016., u galeriji Zuccato. Fotografije Renca Kosinožića će se, nakon izložbe, donirati osnovnoj školi u Novoj Vasi, rodnom mjestu autora.

Kao suradnja Pučkog otvorenog učilišta i Mrkog teatra, u porečkom će se kazalištu u četvrtak, s početkom u 20.30 sati, odigrati komedija „Tvoje lice zvuči opasno“ u režiji Katje Restović i Edija Maružina. Ulaz na predstavu je besplatan, kao poklon svim građanima povodom Dana Grada.

Tradicionalni Cvjetni korzo na gradskoj rivi u petak, 29. travnja od 10 sati okupit će čak 450 mališana porečkih dječjih vrtića, koji će uz Porečke mažoretkinje predstaviti svoje proljetne  kostimiće, dok će se istovremeno u Istarskoj sabornici održati konferencija „Zajedno s Vama do zdravlja“ na temu prevencije kardiovaskularnih bolesti  u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Grada Poreča-Parenzo.

Dan Grada 30. travnja, bit će obilježen svečanim programom, od polaganja vijenaca na spomenik palim borcima NOR-a Poreštine, svečanom sjednicom povodom Dana oslobođenja i Dana Grada Poreča – Parenzo na kojoj će biti dodijeljena priznanja zaslužnim građanima. Osim svečanosti, tog će se dana u gradu brinuti i o zdravlju građana – organizirane su čak dvije manifestacije. Tradicionalna biciklijada „Parenzana“ i aktivnost „Hoditi i zdravi biti“,  obje će startati s Peškere.

Na gradskoj rivi organizirana je i fešta uz porečke rock bendove, dok će se Praznik rada obilježiti tradicionalnom feštom na Gradskom kupalištu , uz bogatu gastronomsku ponudu i glazbu.

Za 6. svibnja najavljen je Poslovni uzlet Grada Poreča i Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova na Trgu slobode, te koncert Ivana Zaka, dok će se od 20 sati u kinu održati porečka premijera filma „Ironwoman“, o Porečanki Đurđici Orepić, kojom će ona na najljepši mogući način zahvaliti Poreču i Porečanima na potpori.

Ovim putem zahvaljujemo svim institucijama, udrugama, školama, vrtićima koji svake godine sudjeluju u Programu povodom obilježavanja Dana oslobođenja i Dana Grada Poreča – Parenzo.

Cijeli program možete pogledati ovdje. 

In Italiano...