Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Danas u Poreču počinju WinDays16 – regionalna poslovno tehnološka konferencija okupit će brojne svjetske i domaće stručnjake

Danas u Poreču počinju WinDays16 – regionalna poslovno tehnološka konferencija okupit će brojne svjetske i domaće stručnjake

Regionalna Microsoft WinDays16 konferencija održava  se od 26. do 29. travnja 2016. godine u Valamar Isabella Island Resortu, na otoku Sveti Nikola u Poreču. Konferencija je tematski podijeljena u dva dijela – Microsoft WinDays16 Business konferencija, orijentirana na poslovanje i poslovnu izvrsnost, održava se 26. i 27. travnja, a WinDays16 Technology konferencija posvećena tehnologiji održava se u terminu od 27. do 29. travnja 2016. godine.

Cilj konferencije je razmotriti mogućnosti gospodarskog razvoja s pozitivnog aspekta te se pozabaviti stvaranjem uvjeta za razvoj i privlačenje mozgova. U želji da se Hrvatska pretvori u zemlju koja omogućava izvrsne uvjete za poslovanje, prvo je potrebno ostvariti brojne preduvjete. Konferencija će se baviti upravo tim ključnim preduvjetima, a oni su: stvaranje i usvajanje principa kulture uspjeha, privlačenje stranih investicija te stvaranje novih tvrtki s naglaskom na male i srednje tvrtke koje su ključni pokretač gospodarskog rasta.

Kao do sada i ova konferencija donosi nešto novo, a to su dva tematska smjera – digital i open source! Proširenje se dogodilo u skladu s Microsoftovom otvorenošću prema suradnji unutar IT industrije i aktivnostima tvrtke tijekom posljednjih godina. Uz sve što smo navedeno, sudionicima će se predstaviti aktualnosti iz IT svijeta te tehnološki alati i rješenja koja mogu unaprijediti poslovanje, ali i organizaciju privatnog života, kao i brojna predavanja domaćih i svjetskih stručnjaka. Osim predavača kao što su Graham Brown Martin i Nenad Bakić, zagovornicima promjena u školskim sustavima i načinima učenja, sudionici konferencije imat će priliku čuti i Birute Bobrovaite-Jurkone iz EY Baltic koja će na litvanskom primjeru pojasniti kako najbolje koristiti EU fondove za ulaganje u infrastrukturu za istraživanje, razvoj i inovacije.

Naglasak će biti na okruglim stolovima među kojima se ističu Hrvatska - raj za investicije na kojem će se govoriti o tome zašto mnoge europske i svjetske organizacije, unatoč brojnim preprekama, odlučuju investirati i pokrenuti svoje poslovanje u našoj zemlji te kako možemo stvarati pozitivnu investicijsku klimu.

U sklopu konferencije održat će se i finale startup natjecanja Software StartUp Academy koje Microsoft provodi četvrtu godinu zaredom, s ciljem da nizom predavanja, radionica i radom s mentorima omogući mladim poduzetnicima ulazak u poslovni svijet. Sedmero finalista svoje će projekte predstaviti tijekom konferencije, dok će najbolji među njima biti nagrađen s 40.000 kuna za implementaciju rješenja.

In Italiano...