Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Za Dan Planeta Zemlje Osnovnoj školi Poreč pametni edukativni materijali na poklon

Za Dan Planeta Zemlje Osnovnoj školi Poreč pametni edukativni materijali na poklon

Za Dan Planeta Zemlje Osnovnoj školi Poreč pametni edukativni materijali na poklon Za Dan Planeta Zemlje Osnovnoj školi Poreč pametni edukativni materijali na poklon

U sklopu provedbe projekta ''Misli zeleno, misli na sutra'', u Osnovnoj školi Poreč, održavanjem istoimenog informativno edukativnog školskog sata obilježen je 22. travnja, Dan Planeta Zemlje. Informativno edukativnom školskom satu prisustvovali su učenici 4. razreda, a održala ga je direktorica gradskog poduzeća Parentium, Gordana Lalić.

Gradsko poduzeće Parentium projekt ''Misli zeleno, misli na sutra'' provodi od listopada 2013. godine, a s obzirom na dosadašnje rezultate, za provedbu istog je dobilo preporuku Ministarstva znanosti, tehnologije i sporta. Projektom je do danas ukupno educirano 284 učenika nižih razreda osnovne škole.

U sklopu info-edu sata, učenicima je prikazan istoimeni 10-minutni edukativni animirani film namijenjen informiranju, educiranju, te poticanju pozitivnog i odgovornog ponašanja prilikom svakodnevnog korištenja energije. S obzirom na to kako se navike teško mijenjaju, osobito ukoliko spadaju u opći društveni obrazac prihvatljivog ponašanja, već u najranijoj dobi potrebno je stvoriti podlogu za drugačije, odgovornije promišljanje i ponašanje, ukazujući na drugačiji pristup situacijama i predlažući postupke koje možemo promijeniti, a kojima možemo ostvariti zajedničku korist stvarajući kvalitetnije životno okruženje.

Ovom prigodom gradsko poduzeće Parentium Osnovnoj je školi darovalo pametne termometre, pametne naljepnice, informativno edukativne plakate, platnene torbe, te čitav niz brošura s korisnim savjetima iz područja energetske učinkovitosti.

Realizacija ovakvih projekata moguća je zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji gradskog poduzeća i Odjela za sustavno gospodarenje energijom pri Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama iz Zagreba.

U 21. stoljeću, kada su imperativi svakodnevnog života postali energetska učinkovitost i održivi razvoj, gradsko poduzeće Parentium, svojim kontinuiranim aktivnostima, naglašava činjenicu koliko je važno i potrebno ulagati u svoju budućnost, mlade stanovnike svoga grada, kod kojih se navike korištenja energije tek stvaraju.   

In italiano...