Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U Poreču otvoreno ISF svjetsko školsko futsal prvenstvo

U Poreču otvoreno ISF svjetsko školsko futsal prvenstvo

U Poreču otvoreno ISF svjetsko školsko futsal prvenstvo U Poreču otvoreno ISF svjetsko školsko futsal prvenstvo U Poreču otvoreno ISF svjetsko školsko futsal prvenstvo

U ponedjeljak, 4. travnja 2016. u sportskoj dvorani Intersport u porečkoj Zelenoj Laguni svečano je otvoreno prvo ISF svjetsko školsko futsal prvenstvo. Prvenstvo je u nazočnosti predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora, zamjenice gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadie Štifanić Dobrilović i Istarske županije, te direktora Turističke zajednice Grada Poreča Nenada Velenika, svečano otvorio Zrinko Čustonja, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja je visoki pokrovitelj ove manifestacije.

Natjecatelji su već prvog dana prvenstva krenuli s natjecanjima, koje će potrajati sve do subote kada će se odigrati finalne utakmice ekipa mladića (nastupiti će 23 ekipe) i djevojaka (10 ekipa). Natjecanje organizira Hrvatski školski sportski savez u suradnji s ISF-om, međunarodnom školskom sportskom federacijom (International school sport federation), dok će na njemu sudjelovati djevojke i mladići u dobi od 16 do 18 godina, a predstavljat će ono najbolje od školskog sporta iz cijelog svijeta. Hrvatsku na prvenstvu predstavljaju djevojke iz Športske gimnazije, te 13. gimnazija i Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola iz Samobora kod mladića.

Ciljevi organizacije ISF Svjetskog školskog futsal prvenstva, pored sportskih, su kulturna promocija Hrvatske, Istarske županije i Poreča pred cijelim svijetom te promocija. Tradicija svjetskih prvenstava koje suorganizira ISF je da se na tim prvenstvima samo ne igra već i druži i dobro zabavlja. Svaka reprezentacija ima obvezu pripremiti program za Susret nacija - događanju u kojem zemlje sudionice predstavljaju svoju kulturnu baštinu kroz turistički štand te glazbeno scenski nastup. U Poreču će se susret nacija održati  na glavnom gradskom trgu u četvrtak, 7. travnja s početkom u 14 sati.

In Italiano...