Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Osigurani nadstandardi za rad Hitne medicinske pomoći Poreč za 2016. godinu

Osigurani nadstandardi za rad Hitne medicinske pomoći Poreč za 2016. godinu

Osigurani nadstandardi za rad Hitne medicinske pomoći Poreč za 2016. godinu Osigurani nadstandardi za rad Hitne medicinske pomoći Poreč za 2016. godinu

Grad Poreč-Parenzo i njegovi stručni timovi već treću godinu za redom ugovaraju nadstandarde za  sigurnu zaštitu građana Poreštine i svih posjetitelja istog teritorijalnog područja. Na koordinaciji koju je 31. ožujka 2016.  sazvao gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Edi Štifanić, načelnici općina Poreštine potpisali su ugovor o financiranju kadrovskog ekipiranja Hitne medicinske pomoći ispostave Poreč tijekom 2016. godine. Ljetno ekipiranje porečke HMP će dodatno sufinancirati i velike turističke tvrtke Valamar Riviera, Plava Laguna i Maistra.

Obrazloženje je na koordinaciji dala Nataša Basanić Čuš, koordinatorica Zdravog grada Poreč, koja ispred Grada prati i koordinira ekipiranje porečke ispostave HMP, a to će činiti i nadalje za potrebe stručnih timova Grada Poreča-Parenzo. Ukupno su za porečku ispostavu ugovorena tri nadstandarda koje će jedinice lokalne samouprave Poreštine i turistički sektor zajedno financirati za 2016. godinu u ukupnoj vrijednosti od preko 1. 000.000,00 kn.

- Zahvaljujem svim načelnicima što su svoju ugovornu obvezu preuzeli i poštovali u 2015. godini te tako omogućili nesmetan rad ispostave HMP Poreč za sigurnost svih stanovnika Poreštine i posjetitelja istog područja, rekla je Basanić Čuš, naglasivši kako je suradnja, međusobna povezanost i solidarnost općina Poreštine, Grada Poreča-Parenzo i turističkog sektora u financiranju rada HMP učinila naše područje sigurnim za građane, a jednako tako sigurnom turističkom destinacijom. Također je naglasila kako smo svjedoci da je sigurnost danas, u svjetskim razmjerima, jedan od najvažnijih kriterija za odabir mjesta za odmor.

Načelnici su na koordinaciji upoznati s informacijom kako Poreč, a time i Poreština, po prvi put od osnivanja Zavoda  za hitnu medicinu Istarske županije ima svoju predstavnicu u upravnom vijeću Zavoda - Tihanu Mikulčić, što utječe na bolje razumijevanje i poznavanje sustava te praćenje eventualnih promjena. Uz to, upoznati su i s inicijativom novog ravnatelja Zavoda, dr. Srđana Jerkovića, i Istarske županije da snažno zastupaju interese i potrebe istarske HMP temeljem čega su zatražili proširenje mreže HMP za Istru od Ministarstva zdravstva i novog ministra. Na koordinaciji je naglašeno kako se prema dosadašnjim, oskudnim informacijama od novog ministra zdravstva naslućuje da su najavljene reforme HMP više usmjerene hitnim bolničkim traktovima, no o svim će eventualnim promjenama načelnici biti pravovremeno izvješteni.

Na sastanku je bilo riječi i o objektivnoj teškoći nedostatka medicinskog kadra u RH, posebno liječnika, koje je kao deficitaran kadar veoma teško naći za potrebna pojačanja, posebice ljeti. Osim toga, u posljednjih godinu dana HMP ispostava Poreč dvaput je mijenjala stručnog voditelja – dugogodišnjeg voditelja dr. Stipića zamijenio je unatrag nekoliko mjeseci dr. Zoran Šimurina, koji početkom travnja odlazi na specijalizaciju, te je novoimenovana voditeljica porečke ispostave HMP mlada porečka liječnica Katerina Bakran. 

In Italiano...