Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Preddiplomski stručni studij turističkog i hotelskog menadžmenta Libertas u Poreču krenuo s predavanjima

Preddiplomski stručni studij turističkog i hotelskog menadžmenta Libertas u Poreču krenuo s predavanjima

Preddiplomski stručni studij turističkog i hotelskog menadžmenta Libertas u Poreču krenuo s predavanjima

Zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović je danas, 29. ožujka 2016., zajedno s dekanom Visoke Poslovne Škole Libertas i potpredsjednikom Sveučilišta Libertas Davorom Žmegačem te ravnateljem Pučkog otvorenog učilišta Poreč Eliom Štifanićem pozdravila studente novopokrenutog preddiplomskog studija turističkog i hotelskog menadžmenta, koje će u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Poreč izvoditi privatno Sveučilište Libertas iz Zagreba.

- Grad Poreč je odmah podržao inicijativu koju nam je Pučko otvoreno učilište Poreč predstavilo prije nekoliko mjeseci i drago mi je da studenti napokon imaju priliku u našem gradu pohađati ovakav studij, koji predstavlja dodanu vrijednost i za vas i za grad, rekla je zamjenica gradonačelnika, zaželjevši tridesetero okupljenih puno uspjeha tijekom studiranja, te da stečena znanja čim prije primijene u praksi.

Stručni studij u Poreču usmjeren je na stručna i operativna znanja te na stjecanje poduzetničkih vještina što se realizira kroz preddiplomski stručni studij, koji će trajati 3 godine po čijem se završetku stječe 180 ECTS bodova. Za izvanredne studente posebno će biti prilagođena i skraćena predavanja, a sve su obveze u poslijepodnevnim satima. Studij je namijenjen osobama koje turizam i hotelijerstvo prepoznaju kao rastuću i probitačnu granu hrvatskog gospodarstva, a jedna od glavnih prednosti programa je orijentacija kolegija na praktične sadržaje, čemu doprinose nastavnici, poznati hrvatski stručnjaci i gospodarstvenici.

Nakon kratkog predstavljanja studija i studentskih obveza, dekan je izrazio zadovoljstvo što je već i prvi ciklus vanrednog studija u Poreču okupio brojne zainteresirane koji su danas krenuli i s prvim predavanjima, nakon odrađenih upisa. Pohvalio je odličnu suradnju s Pučkim otvorenim učilištem tijekom realizacije studija turističkog i hotelskog menadžmenta u Poreču, za koji je značajnu podršku osigurao i Grad Poreč-Parenzo. Zaključno, Žmegač je najavio i pokretanje redovnog studija najesen u Poreču, za koji vjeruje da će zainteresirati Porečane, ali i studente iz cijele Istre.

Kao domaćin, ravnatelj POUP-a Elio Štifanić izrazio je zadovoljstvo što je studij uspio zaintrigirati brojne Porečane, te naglasio kako se svi sadašnji kao i budući studenti, sa svim upitima mogu obratiti Pučkom otvorenom učilištu Poreč i sveučilištu Libertas.

In Italiano...