Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Sterilizacija mačaka u Istri po akcijskim cijenama u 2021

Sterilizacija mačaka u Istri po akcijskim cijenama u  2021
Udruga “Mijau” iz Rijeke i ove godine u dogovoru s navedenim veterinarskim ambulantama organizira akciju sterilizacije mačaka. Akcija ove godine kreće od  7. siječnja 2021. i traje do kraja veljače, a neki veterinari će akciju možda po svom nahođenju, ovisno o zainteresiranosti građana i produžiti.

 

Svi građani Istre imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s velikim popustom, u partnerskim veterinarskim ambulantama diljem Istre. Cijena zahvata je od 160-205 za mužjake, te 205-250 kn za ženke ovisno o veterinarskoj ambulanti i spolu mačke. Napominjemo da su inače pune cijene sterilizacije mačke u Hr. bez popusta za ženke od 400-500 kn, ovisno od ambulante do ambulante. Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se čim prije.

 

Veterinarske ambulante iz Poreča koje sudjeluju u akciji u Poreču su:

 

Veterinarska Bolnica Poreč, d.o.o. Mate Vlašića 45 ,Poreč tel: 052/432 -128, 0911495607, 0915216783 hitni,

 

Veterinarska ambulanta Vet-centar d.o.o. Poreč Stancija Portun 2, Poreč tel: 052/433- 221, 091/4332214

 

Specijalistička veterinarska praksa, Vet. K&K d.o.o Jože Šurana 12, Poreč tel.052/ 452- 928

 

S ciljem da pomogne građanima, te tako kontrolira populacija pogotovo slobodno živućih mačaka, Udruga „Mijau“ organizira akciju kastracije mačaka, te moli sve građane Istre da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. Napominje se da u Hrvatskoj ne postoje azili za mačke i njihovo zbrinjavanje predstavlja veliki problem.

 

Po Zakonu o zaštiti životinja eutanazija zdravih životinja zakonom je zabranjena i svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati. Osnovni cilj je kažu u Udruzi, djelovati preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se u Rijeci provodi već 17 god. po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta. Iz Udruge “Mijau” mole građane Istre da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje. Udruga moli sve lokalne uprave u Istri u koliko imaju staništa mačaka i građane koji ih hrane da također sufinanciraju sterilizacije mačaka, a iste građane iskoriste kao Volontere. Istra je turistička destinacija, a u udruzi kažu najbolje znaju koliko su zapadni Europljani osjetljivi na bolesne i stradale životinje, po upućenim pozivima prema njima za vrijeme turističke sezone. Mnogi od njih ogorčeni su na naše ponašanje i nebrigu prema životinjama.

 

Savjet Udruge „Mijau“ - Priprema mačke za zahvat i postoperativnu njegu

 

Svi oni koji se odluče za sterilizaciju mačke u ambulanti koju su izabrali (molimo u unaprijed dogovoriti termin), molimo da životinje na zahvat donesu natašte i to u transportnim boksovima. Sa sobom neka ponesu čiste pamučne krpe koje će veterinari staviti ispod mačke u transporter, kada maca bude operirana. Vrlo je važno nakon operativnog zahvata prvih 24 h držati mačku u zatvorenom i prekrivenom boksu, u toplijem prostoru, a nakon 24 h pustiti je u veći prostor i držati pod kontrolom još par dana radi končića. Za sve savjete vezano uz operaciju i postoperativnu njegu može se nazvati i volontere udruge „Mijau“ na telefon 091/8875688 ili 0915435819.

 

Udruga Mijau 

IN ITALIANO...