Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Potpisan ugovor o suradnji Gradskog društva Crveni Križ Poreč i Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Potpisan ugovor o suradnji Gradskog društva Crveni Križ Poreč i Pučkog otvorenog učilišta Poreč

S ciljem da potaknu sugrađane na jednu od najhumanijih gesta, dobrovoljno darivanje krvi, kao i da se zahvale svima onima koji se na to odluče, Gradsko društvo Crvenoga križa Poreč i Pučko otvoreno učilište Poreč potpisali su jučer ugovor o suradnji, kojim porečka kulturna ustanova svim zainteresiranim darivateljima krvi osigurava besplatne ulaznice za kino predstave.

Slične je ugovore GDCK ranije potpisalo s nogometnim klubom Jadran koji je osigurao besplatne ulaznice na klupske sportske priredbe te beauty centrom Happiness koji je dobrovoljnim darivaocima krvi osigurao 20% popusta na svoje usluge.

Na konferenciji za novinare održanoj 1. ožujka 2016., ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Poreč Vesna Janko Finderle i Igor Ostojić, edukator, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Poreč Elio Štifanić, Ronald Žužić iz NK Jadrana te Egon Rušnjak iz Happinessa pozvali su i druge tvrtke i udruge da se priključe i na neki svoj, vlastiti način postanu prijatelji darovatelja krvi.

- Velika mi je čast da danas potpisujemo ovaj ugovor. To je samo mala gesta kojom tim ljudima želimo potvrditi kako cijenimo ono što rade. POUP će uvijek biti otvoren za takve akcije i veselim se suradnji, rekao je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Elio Štifanić, dok je Egon Rušnjak iz Beauty centra Happiness naglasio kako već ima povratne informacije o darovateljima koji su već iskoristili svoje pravo na popust.

- Čim smo pokrenuli ozbiljniji rad u klubu, Crveni križ nam je ususret izašao besplatnom edukacijom mladih nogometaša o ponašanju i zdravlju, a sve su ekipe educirane i u pružanju prve pomoći. Pokloniti nekome ulaznicu za nogometnu utakmicu je mala gesta, ali je od srca, rekao je Žužić, dok je ravnateljica zaključno pozvala sve one koji žele da se odazovu akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.

- Kroz proteklu godinu organizirano je 12 akcija darivanja krvi, na koje se odazvalo 779 darivatelja, te je prikupljeno 656 doza krvi, a odbijeno 123. Imamo čak 61 novog darivatelja, i tako želimo nastaviti, zaključila je Janko Finderle.

In italiano...