Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Sveučilište Libertas u Poreču kreće sa studijem turističkog i hotelskog menadžmenta

Sveučilište Libertas u Poreču kreće sa studijem turističkog i hotelskog menadžmenta

Sveučilište Libertas u Poreču kreće sa studijem turističkog i hotelskog menadžmenta Sveučilište Libertas u Poreču kreće sa studijem turističkog i hotelskog menadžmenta

Od 29. ožujka 2016., u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Poreč, počinje izvanredni preddiplomski studij turističkog i hotelskog menadžmenta u izvedbi privatnog sveučilišta Libertas iz Zagreba, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj danas u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo.

Potpisivanjem sporazuma o suradnji Pučkog otvorenog učilišta Poreč i Visoke poslovne škole Libertas na pokretanju novog studija, porečkim će studentima biti omogućena nova razina obrazovanja, najavio je dekan Visoke Poslovne Škole Libertas i potpredsjednik Sveučilišta Libertas Davor Žmegač.

- Vjerujem da je pokretanje ovog studija u interesu građana Poreča, ali i Istre, jer su programi kreirani u suradnji sa stručnjacima, a postoji i realna potreba za ovakvim sadržajem u Istri, obzirom na veliko iskustvo i znanje iz područja hotelijerstva i turizma. Drago mi je da je gospodarstvo Istre prepoznalo jednu takvu potrebu, te da uz inicijativu Grada Poreča krenemo u jedan takav projekt, jer samo gospodarstvo najbolje zna kakav kadar i struku treba, a na nama iz znanosti je da takav kadar pripremimo, rekao je Žmegač i zahvalio Gradu na podršci.

Gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Edi Štifanić rekao je kako je sasvim logično da Poreč ima studij hotelijersko – turističkog menadžmenta, jer Poreština i dalje predstavlja 10 posto cjelokupnog hrvatskog turizma.

- U okruženju djeluju dvije najveće hrvatske turističke kompanije, pa mi je posebno drago što će studij biti poveznica turističkog života i stjecanja znanja, jer je najvažnije da se znanje stečeno na studiju primijeni u praksi

Voditelj nastavnog centra VPŠ Libertas u Poreču, Ivan Herak, naglasio je kako postoji realna potreba da se u Istri, koja ostvaruje trećinu turističkog prometa Hrvatske i u kojoj djeluju najveće turističke firme u zemlji, pokrene visoko-obrazovna institucija za hotelijerstvo i turizam, dok je ravnatelj POUP-a Elio Štifanić napomenuo kako pokretanje ovog studija predstavlja ogroman potencijal za područje Poreča, Istre ali i šire. Okupljenima se obratila i Ksenija Keča, prodekanica za međunarodnu suradnju i voditeljica ureda sveučilišta za međunarodnu suradnju VPŠ Libertas rekla je kako se turizam mijenja te je dinamična djelatnosti, što je i prepoznato, stoga će Libertas, u suradnji s hotelijerima i turističkim djelatnicima, pokrenuti niz usavršavanja turističkog kadra.

Studij turizma u Poreču nastao je kao suradnja Grada Poreča-Parenzo s renomiranim istarskim gospodarstvenicima iz turizma i Pučkim otvorenim učilištem Poreč u čijim će se prostorima održavati nastava. Stručni studiji usmjeren je na stručna i operativna znanja te na stjecanje poduzetničkih vještina što se realizira kroz preddiplomske stručni studij, koji će trajati 3 godine po čijem se završetku stječe 180 ECTS bodova. Za izvanredne studente posebno će biti prilagođena i skraćena predavanja, a sve su obveze u poslijepodnevnim satima, dok je planirani početak redovnog studija najavljen za jesen.