Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Europsko prvenstvo veterana u stolnom tenisu 2009

Od 15. do 20. lipnja 2009. Poreč će biti domaćin Europskog prvenstva veterana u stolnom tenisu. Riječ je o manifestaciji koja se održava svake dvije godine te okuplja preko 2000 igrača i igračica iz cijele Europe.

Nakon uspješno održanog Svjetskog prvenstva u Zagrebu u svibnju 2007, ovo je još jedna prilika da Hrvatska ukaže na svoje sportske i turističke vrijednosti.

Premda nije riječ o profesionalnom natjecanju, EP veterana je svakako događaj od velikog značaja, kako za Poreč tako i za hrvatski stolni tenis. Prvenstveno zato što se može prijaviti svaki registrirani igrač stariji od 40 godina, pa je stoga odaziv vrlo velik.

Da bi se privukao što veći broj sudionika, naglasak organizacije bio je  na promotivnim aktivnostima. Drugim riječima, organizator natjecanja CiV Savjetovanje iskoristio je proteklih šest mjeseci za promociju prvenstva,  te u skladu s tim posjetio i promovirao natjecanje na gotovo svim većim stolnoteniskim natjecanjima diljem svijeta, počevši od Svjetskog prvenstva veterana 2008 u Rio de Janeiru. Na taj način je u izravnom  kontaktu s natjecateljima ukazao na ljepote Poreča i na uspješnu hrvatsku stolnotenisku tradiciju.

Da je promocija EVTTC-a bila uspješna dokazuje i brojka od  dvije i pol tisuće prijavljenih natjecatelja, među kojima i bivši svjetski i europski prvaci. Drugim riječima dobra sportska pripredba je garantirana.

Nadalje, uz natjecatelje dolazi i oko 500 pratećih osoba, tako da  će ukupan broj posjetitelja premašiti brojku od tri tisuće, što je već u startu veliko priznanje organizatorima, te istovremeno i odlična promocija Istre i Hrvatske. Uz samo natjecanje, organizatori su za sudionike pripremili i niz popratnih sadržaja, od štandova sa suvenirima i pool partyja, dok mogućnosti odlaska na razne ekskurzije. Tako da će uz sportski, EVC 2009  imati naglašen i zabavni odnosno turistički aspekt, u čemu će ogranizatorima pomoći i Uniline d.o.o.

 Naime, kako bi se što bolje ugostio velik broj sudionika, kao i  zbog dislociranosti Porečkih dvorana, organizator je dobio podršku regionalnog tour operatora Uniline d.o.o.