Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Otvoren 31. Promohotel, međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam

Otvoren 31. Promohotel, međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam

Otvoren 31. Promohotel, međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Otvoren 31. Promohotel, međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Otvoren 31. Promohotel, međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Otvoren 31. Promohotel, međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Otvoren 31. Promohotel, međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Otvoren 31. Promohotel, međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam

U sportskoj dvorani Žatika u Poreču, danas, 24. veljače 2016. godine, svečano je otvoreno 31. izdanje međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel, kao i 15. po redu specijalizirana izložba ekoloških i autohtonih proizvoda Promonatura.

Pred brojnom okupljenom publikom i uzvanicima, čestitke svim izlagačima i organizatorima, predstavnicima tvrtke Studio 053, uputio je gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Edi Štifanić. Istaknuo je pritom važnost kontinuiteta ove manifestacije, koja se održala usprkos krizi.

-  Vjerujem da su krizna vremena iza nas, čemu svjedoči i činjenica da ove godine na Promohotelu sudjeluje 10 posto više izlagača nego prijašnjih godina, rekao je gradonačelnik napomenuvši kako Poreč može zadržati svoju poziciju lidera u hrvatskom turizmu jedino ako redovno prati najnovije trendove u ovoj gospodarskoj grani. Zaključno, gradonačelnik je svim sudionicima zaželio da im ovogodišnji Promohotel bude obilježen s puno poslovnih uspjeha i novih kontakata.

Uz gradonačelnika, okupljene su pozdravili i predsjednica Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić te pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković, koja je svečano otvorila Promohotel i pritom se zahvalila organizatorima i sudionicima sajma.

- Ovaj sajam je dodatna prilika da unaprijedimo najkonkurentniju gospodarsku granu – turizam, koja je protekle godine zabilježila odlične rezultate, a vjerujem da će tako nastaviti i ove godine, rekla je Prodan Mraković, napomenuvši da Istra, između ostalog, i ovakvim događanjima, zauzima poziciju turistički najrazvijenije županije u Hrvatskoj.

Promohotel se ove godine održava od 24. do 27. veljače, na 3 000 m2 unutrašnjeg  i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora, a namijenjen je vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića i restorana. Cilj održavanja sajma je približavanje svjetskih trendova u ugostiteljstvu i turizmu posjetiocima sajma, što doprinosi promociji i razvoju grada, i šire okolice.

Tijekom održavanja sajma, svi zainteresirani imat će priliku upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati svoje poslovanje. Sveukupno 150 izlagača predstavit će široku ponudu  hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i inventara , prehrane i slastica, aparata za pripremu toplih napitaka, rashladnih uređaja, prehrane, vitrina za sladoled i kolače, alkoholnih pića kao i craft piva , papirnate galanterija i dekoraterskih programi, grijanja i obnovljivih izvora energije, tekstilne industrije, proizvodnje kreveta i madraca, wellness programa, profesionalne oprema za čišćenje, opreme za eksterijere i interijere, podne obloge i alu stolarija, namještaj na bazi drva – kao osnovne sirovine, računalno programiranje, poslovno savjetovanje i edukacija i ostalo.

Uz izlagače iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Španjolske, šestu godinu za redom na sajmu će izlagati i Autonomna pokrajina Vojvodina, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost spolova koji će i ove godine pod sloganom « Najbolje iz Vojvodine« predstaviti svoje izlagače iz prehrambene industrije te pratećih sadržaja.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog natjecanja i ove će se godine na Promohotelu održati 2.  Otvoreno prvenstvo Istre za najboljeg pizza majstora, koje okuplja desetak natjecatelja iz cijele Hrvatske. Natjecanje koje se sastoji od pripreme dvije vrste pizza od strane svakog natjecatelja, ocjenjuju stručni žiri sastavljen od profesionalnog pizza majstora iz Italije i stručnjaka iz enogastronomskog svijeta. Pobjednik natjecanja ove godine imati će čast predstavljati Hrvatsku na svjetskom natjecanju pizzaiola koji će se održati u prijestolnici pizze, u Napulju na jugu Italije.

Po prvi put, na Promohotelu sudjeluje i Poduzetnički inkubator Poreč, koji će svima zainteresiranima predstaviti odrednice svojeg djelovanja, kao i stanare koji prostor Inkubatora u Žbandaju već i koriste.