Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Ususret blagdanima: za oko 2400 porečkih umirovljenika naknade za dopunsko zdravstveno osiguranje

Ususret blagdanima: za oko 2400 porečkih umirovljenika naknade za dopunsko zdravstveno osiguranje
Poreč, 15.12.2020.   I ove godine, ususret blagdanima, Grad Poreč-Parenzo krenuo je s isplatama sredstava planiranih za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenicima Poreča, aktivnost koja je pokrenuo kao prvi grad u državi te je vrlo uspješno provodi već nekoliko godina. Pravo na ovu pomoć dosad je iskoristilo 2.320 porečkih umirovljenika, a očekuje se još stotinjak prijava do kraja mjeseca, za što će Grad izdvojiti 915.000,00 kuna.

Usprkos osjetnom smanjenju prihoda u gradskom proračunu zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, Grad Poreč-Parenzo je i ove godine zadržao program sufinanciranja dopunskog zdravstvenog osiguranja porečkim umirovljenicima. Podsjetimo, Poreč je, zahvaljujući svojim socijalnim programima, mjerama i nadstandardima, dvije godine zaredom proglašavan i gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, a posebno se tu izdvaja briga za sugrađane treće životne dobi. Njima se, uz sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja, uplaćuje dodatak na mirovinu umirovljenicima s najnižim prihodima, sufinancira komunalna naknada i odvoz otpada, sufinancira smještaj stalnog i poludnevnog boravka u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč, sufinanciraju ostali programi u Domu za starije i nemoćne Poreč poput medicinske rekreacije i posudbe medicinskih pomagala, hospicija (skrbi u kući), te sufinanciranje rada udruga umirovljenika.

Sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja oblik je pomoći građanima koja obuhvaća najveći broj korisnika, a ove godine iznosi do 336 kuna po korisniku.  Iznos se isplaćuje, u pravilu, umirovljeniku na njegov tekući račun, ali se može isplatiti i njegovom punomoćniku, ako je tako određeno u punomoći ili skrbniku ukoliko je rješenjem Centra za socijalnu skrb Poreč ili odobrenjem Centra tako određeno.  

Poziv za dostavu zahtjeva i potrebne dokumentacije bio je otvoren od početka listopada do 15. prosinca ove godine, ali se zahtjevi primaju do kraja 2020. godine. Grad Poreč-Parenzo je i Proračunom za 2021. godinu planirao sredstva za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja.  

IN ITALIANO...