Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Priznanja najboljima na World Dance Mastersu

24. svibnja, 2009. godine, završilo je petodnevno veliko finale međunarodnog turnira ESDU Masters Serije, ESDU World Dance Masters”. Zatvaranje ovog međunarodnog turnira, održanog u novoizgrađenoj sportskoj dvorani Žatika u Poreču, obilježila je dodjela nagrada

U velikoj konkurenciji od 3200 natjecatelja iz 25 zemalja, nagrade za najbolji ženski i muški talent odnijeli su Katharina Nikelski, Atelier Dance iz Njemačke i Johanes Ellersdorfer, Starr Coner iz Austrije. Nagradu za najbolji kostim osvojila je koreografija “Lock the kitchen“ skupine Dance4yuo, a za najbolju koreografiju nagradu je odnijela točka „room 52“, Teuta Studija suvremenog plesa Čakovec. Specijalna  nagrada žirija dodijeljena je izvedbama „Ballet shule“ Atelier Dance iz Njemačke i „Esmeralda“, kluba Professional iz Srbije.

Najveći broj bodova na natjecanju osvojila je plesna točka „Bathing Time“ članova Professional-a iz Srbije.

Od hrvatskih plesnih skupina najviše uspjeha polučile su plesne skupine Flame iz Rijeke, Pinokio iz Zagreba, Flash Dance iz Rijeke, MOT 08 iz Poreča i Teuta iz Čakovca.

Sam turnir, radionice i show večer Star Night prošli su spektakularno, čime je još jednom dokazano kako je ESDU World Dance Masters” uspješna i iznimno kvalitetna krovna europska asocijacija, koja u Europi i svijetu kroz razne aktivnosti propagira ples, sport i kulturu. Grad Poreč se, pak, još jednom dokazao kao odličan organizator i domaćin velikih međunarodnih manifestacija.