Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Sa posljednje sjednice Gradskog poglavarstva

Posljednja 119. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Poreča održana je u srijedu, 20. svibnja 2009.godine.

Jedna od prihvaćenih Mjera Grada Poreča za poticanje gospodarstva i zapošljavanje  je i mjera “Pomoći građanima- socijalni fond” kojom je određeno predvidjeti interventna sredstva za pomoć građanima koji u 2009.godini ostanu bez zaposlenja. Za realizaciju ove mjere prvim izmjenama I dopunama proračuna za ovu godinu planirana su sredstva u iznosu od 400.000,00 kuna. Nositelj ove Mjere je Upravni odjel za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, koji je bio zadužen pripremiti program o davanju jednokratnih pomooći sa kriterijima.

Prihvaćen je Sporazum o suradnji u provođenju Međunarodnog programa Plava zastava u Republici Hrvatskoj za 2009. godinu. Povjerenstvo za plavu zastavu i turizam obavijestilo je Grad Poreč da je Nacionlani ocjenjivački sud za Plavu zastavu i turizam dao svoje pozitivno očitovanje na kandidature gradskih plaža Gradsko kupalište, Donji špadići, i donji špadići- Materada, čime se smatra da su navedene kandidature prihvaćene.

Prihvaćena je Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Poreča u 2009. godini. Ovom Odlukom utvrđuju se kriteriji, mjerila i način financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Poreča u 2009. godini, kojima se osigurava minimalni financijski standard osnovnog školstva na području Grada Poreča u  2009. godini, a u okvirima sredstava bilanciranih Gradu Poreču za ove funkcije po namjenama utvrđenim Odlukom Vlade Republike Hrvatske o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba osnovnog školstva u 2009. godini.

Članovi poglavarstva su prihvatili Odluku o ponovnom raspisivanju natječaja o prodaji zemljišta na Facinki, cijena četvornog metra ponuđena je za 175 Eura.

Grad Poreč je prihvatio zaključak kojim prihvaća obvezu participiranja u troškovima Udruge Lijepa naša sa iznosom od 48.000 kuna u provođenju Međunarodnog programa Plava zastava na 3 gradske plaže: Gradsko kupalište Poreč, Donji Špadići i Donji Špadići - Materada.

I za kraj, valja podsjetiti kako je od formiranja gradskih poglavarstava, u protekle četiri godine održano najviše sjednica, njih čak 119.