Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Zdrav božićni domjenak

Zdrav božićni domjenak Zdrav božićni domjenak

I ove godine Zdravi grad Poreč organizirao je, već tradicionalni, zdravi božićni domjenak za sve korisnike programa  „Debljina bolest ili izbor“.  Ovo okupljanje, održano 17.prosinca 2015., bilo je još jedna odlična prilika da polaznici programa učvrste novousvojene zdrave životne navike, da se druže i usput počaste zdravom hranom.

Okupljanje daje mogućnost da se ponove znanja i učvrste uvjerenja o snazi vlastitih izbora te značaju pravilnog izbora hrane.  Svi prisutni prisjetili su se najvećih postignuća i uspjeha u 2015. kao i onih  uspjeha polaznika koji svoje rezultate uporno održavaju već nekoliko godina.

Tijekom 2015. godine mnogi su postigli značajan uspjeh i ostvarili svoj cilj, a neki pojedinci su se posebno istaknuli svojim rezultatima.  Pod stručnim nadzorom voditelja jedna je osoba u 2 mjeseca izgubila gotovo 25 suvišnih kilograma, druga osoba  12 kilograma, a bračni par je zajedničkim pohađanjem programa izgubio ukupno 17,5 kilograma. Posebno priznanje uručeno je korisnicama koji uspješno održavaju zdravu tjelesnu težinu već godinu dana nakon što su postigle svoj cilj- skidanja suvišnih kilograma.

Program „Debljina-bolest ili izbor“ Zdravog grada Poreč već je šestu godinu zaredom podrška građanima u prevenciji  kardiovaskularnih bolesti  uz kontrolirano skidanje suvišnih kilograma. U programu se sustavno educiraju  građani Poreča, Poreštine i  Istarske županije o zdravim prehrambenim navikama. Vođeni su stručnim timom kojeg čine psihologinje, liječnici, nutricionisti i kineziolog. Rezultat programa je promjena ponašanja značajnog broja građana, usvajanje novih prehrambenih navika polaznika i čitavih obitelji te gubitak suvišnih kilograma. Ovaj program je financijski podržan od Grada Poreča-Parenzo,  Istarske županije i samih korisnika.  

Zdravi grad Poreč