Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Slavlje u Centru za inkluziju u Poreču - inkluzija 04 Slavlje u Centru za inkluziju u Poreču - inkluzija 05

Slavlje u Centru za inkluziju u Poreču

Jučerašnji je za sve članove Centra za inkluziju bilo posebno svečan. Proslavljala se kupnja novog kombi vozila za potrebe korisnika porečke podružnice Centra za inkluziju. Na svečanosti su se okupili bivši i sadašnji korisnici, članovi, volonteri, korisnici Gerolontološkog centra, prijatelji Udruge, predstavnici Grada Poreča i gradonačelnik Edi Štifanić.

Dolazak Gradonačelnika dočekan je sa oduševljenjem. Članovima Centra čestitao je na kupljenom vozilu i izrazio potporu njihovim dosadašnjim aktivnostima, a novom vozilu poželio je dug i aktivan život.

Predsjednik Centra za inkluziju Marko Perkov i Tajnik Centra Ozren Catela zahvalili su se Gradu Poreču na značajnoj novčanoj potpori za nabavku vozila, koje će Centru pomoći da dosadašnje aktivnosti prošire i obogate. To se prije svega odnosi na pružanje usluga prijevoza korisnika na aktivnosti od kuće i povratak kućama, zatim tijekom ljetnih mjeseci na odlaske na kupanje, a tijekom ostalog dijela godine odlaske na  izlete, posjete i sl. vlastitim kombi vozilom.

Korisnici Centra prerezali su šarene vrpce kojima je bilo omotano vozilo, jedan od korisnika otvorio je pjenušac kojim je poliveno vozilo za sretan put, a Gradonačelniku je pripala čast da prvi pokrene vozilo, što je i učinio na oduševljenje svih prisutnih.

Novo kombi vozilo renault traffic vrijedno 171.000,00 kuna kupljeno je iz sredstava koja su osigurali Grad Poreč, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i okolne Općine.

Centar za inkluziju svoj program provodi u Poreču od 2007. godine, za što je Grad Poreč od samog početka osigurao financijsku podršku i to: 150.000,00 kn u 2007. godini; 330.000,00 kn u 2008. godini, a u 2009. 180.000,00 kn.

Cilj rada Centra je prevenirati institucionalizaciju odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u dobi od 18 do 55. godine života, koji žive u vlastitim domu, vlastitoj obitelji ili samostalno, a koji nisu korisnici postojećih oblika skrbi. Tijekom ljetnih praznika uključuju i učeničku populaciju sa intelektualnim poteškoćama.

Kapacitet Centra je 10 korisnika, trenutno je u njegov rad uključeno sedam korisnika.