Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Blagdani se bliže, Poreč se priprema: ako mjere Stožera dopuste, Advent Poreč od 21. prosinca u izmijenjenom izdanju

Blagdani se bliže, Poreč se priprema: ako mjere Stožera dopuste, Advent Poreč od 21. prosinca u izmijenjenom izdanju Blagdani se bliže, Poreč se priprema: ako mjere Stožera dopuste, Advent Poreč od 21. prosinca u izmijenjenom izdanju Blagdani se bliže, Poreč se priprema: ako mjere Stožera dopuste, Advent Poreč od 21. prosinca u izmijenjenom izdanju Blagdani se bliže, Poreč se priprema: ako mjere Stožera dopuste, Advent Poreč od 21. prosinca u izmijenjenom izdanju

Poreč, 30. studenog 2020. Cijeli će svijet ove blagdane dočekati u posebnim uvjetima – sve ono što nas asocira na predblagdansko vrijeme poput druženja uz kuhano vino i kobasice, klizanje na ledu, koncerte, dočeke i veselje, u najvećoj će mjeri izostati. Ipak, svi se na svoj način trude uljepšati kraj 2020. godine, pa se Poreč se već neko vrijeme priprema za najposebniji mjesec u godini – ulice su ukrašene, krošnje stabala okićene, a božićna jelka dolazi.

Sve je spremno i za peto izdanje Adventa Poreč-Avvento Parenzo, koji se tradicionalno otvara na blagdan Sv. Nikole, 6. prosinca. Međutim, zbog novih mjera koje su na snagu stupile u subotu, 28. studenog, najljepši blagdanski program u Istri u kojem smo uživali proteklih godina, ove će biti nešto drugačiji.

- Mi već sve imamo spremno, razradili smo jedan novi koncept kroz suradnju s našim ugostiteljima s idejom da oživimo sve kantune, ulice i trgove našeg starog grada. Ne moram ni govoriti kako su nove mjere utjecale na život svih nas, posebno naših ugostitelja, ali mi se i dalje nadamo da će 21.12. krenuti otvaranje pa da ćemo bar malo uživati u adventskim radostima i druženju, za kraj jedne ovako teške godine. Pratit ćemo situaciju i prilagoditi se.

Ono što sigurno mogu najaviti je da ćemo 6.12., kao i svake godine otkad postoji naš Advent Poreč - Avvento Parenzo, upaliti dekoraciju po cijelom gradu i na Trgu Matije Gupca. Vrijedna ekipa Usluge postavlja finalne dekoracije i sve bi kroz tjedan trebalo biti dovršeno, pa pozivam svoje sugrađanke i sugrađane ove nedjelje prošeću našim gradom, fotografiraju i dožive bar malo tu atmosferu.

Jer bez obzira na sve okolnosti - blagdanski duh, veselje i snaga Božića živi u svima nama., rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Podsjetimo, dio blagdanskih lampica u Poreču se već tradicionalno pali na blagdan zaštitnika grada – sv. Maura, 21. studenog, dok će preostala dekoracija biti upaljena 6. prosinca, ali bez svečanosti i koncerta. Dodajmo i kako je sinoć porečki župni vikar Janez Barborič na Trgu slobode, uz molitvu i nekoliko riječi podrške i nade, upalio prvu svijeću na adventskom vijencu, a pridružili su mu se vjernici i prolaznici. Svijeća je upaljena i na adventskom vijencu u Červar Portu, kojeg svake godine dekoriraju članovi lokalnog mjesnog odbora.

IN ITALIANO...