Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Bajka u Poreču - nikad bogatiji program tijekom prosinca u Poreču

Bajka u Poreču - nikad bogatiji program tijekom prosinca u Poreču

Ovogodišnji program povodom božićnih i novogodišnjih blagdana u Poreču nudi ponešto za svakoga, od besplatnog klizališta za sve na gradskoj rivi, koncerata i predstava u porečkom kazalištu, božićnog sajma na Trgu slobode sve do velikog dočeka Nove godine uz Jelenu Rozgu.

Već šesnaestu godinu zaredom, Grad Poreč-Parenzo organizira Porečku bajku, prigodni predblagdanski program za najmlađe, koji počinje 11.prosinca dolaskom Djeda Mraza na Trg slobode. Od 15. do 17. prosinca SD Veli Jože postaje grad iz bajke, prepun zamkova, kuća vilenjaka, sa  selom Djeda Mraza, koje otvara svoja vrata najmlađim stanovnicima gdje će njih 1400 dobiti poklon paketiće, moći se uključiti u brojne radionice i igraonice, nastupiti  u prigodnim programima te pogledati brojne glazbeno-scenske programe koji će se u dvorani odvijati u popodnevnim satima na velikoj pozornici. Grad Poreč-Parenzo i ove godine svojim najmlađim stanovnicima poklanja Dječji festival Veseli glasi-Voci Allegre te šest prigodnih kazališnih predstava Društva Naša Djeca Poreč, čiju izvedbu financira Grad Poreč-Parenzo. Za djecu će predstavu 21. prosinca odigrati i Studio za izvedbene umjetnosti MOT08.

Od petka, 18. prosinca, na gradskoj će rivi pod šatorom biti postavljeno dugoočekivano klizalište, i to sve do 25. siječnja 2016. Na površini od 300m2 svi će moći klizati potpuno besplatno za što je osigurano 50 pari klizaljki, dok će se na okolnim štandovima po simboličnim cijenama nuditi topli čaj i grickalice. Inicijativa je to grupe privatnih poduzetnika i Grada Poreča-Parenzo, koji su ovom aktivnošću htjeli podržati i obogatiti ovogodišnju već bogatu adventsku ponudu u Poreču.

Pred sam Božić, gradonačelnik  sa svojim suradnicima i ove godine poziva građane na Badnje jutro, tradicionalno druženje uz besplatne srdele, bakalar i piće, uz glazbu od 10,30 sati na Trgu slobode. Tih dana na će Trgu biti organiziran i božićni sajam, na kojem će se posjetitelji moći okrijepiti i pogledati božićnu ponudu izlagača.

I Pučko otvoreno učilište Poreč pripremilo je bogat program povodom nadolazećih blagdana, stoga će u porečkom kazalištu 10.prosinca gostovati Kerempuhova predstava 5žena.com, a 15. prosinca održat će se koncert, svima znanog, Đorđa Balaševića. Božićni gospel koncert „South Carlona Mass Choira“, jednog od najprestižnijih američkih gospel zborova,  održat će se 18. prosinca, dok će porečko kazalište ugostiti i tradicionalni koncert učenika Umjetničke škole Poreč 22. prosinca, Puhačkog orkestra 28.prosinca i koncert Big benda 29.prosinca. Kao veliko finale prosinačkih događanja u Poreču bit će doček Nove godine na Trgu slobode, tijekom kojega će nastupiti Jelena Rozga, koja će okupiti veliki broj domaćih i stranih gostiju i na najveseliji mogući način uvesti sve one na porečkom glavnom trgu u novu godinu.