Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Aktualni sat: Pitanja i odgovori vijećnika s 22. sjednice Gradskog vijeća

Aktualni sat 22. sjednice Gradskog vijeća Grada Poreča - Parenzo, održane 30. rujna 2015.

Vijećnica Snježana Mekota upitala je kako napreduje sanacija rotora kod Stancije Vodopija te kada će se cesta u Radoši vratiti u prvobitno stanje, nakon što je bila raskopana zbog postavljanja kanalizacije. Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, Marino Poropat, odgovorio je da cesta kod Stancije Vodopija nije u nadležnosti Grada, ali da će Hrvatskim cestama poslati još jednu požurnicu kako bi se cesta što prije sanirala. U odgovoru na drugo pitanje pročelnik je rekao da je Odvodnja Poreč d.o.o pri kraju s postavljanjem kolektora u dijelu naselja Radoši, te se trenutno obavljaju dogovori i planiraju završni radovi koji bi trebali biti dovršeni za 10 -15 dana.

Vijećnica Dolores Ghersinich pitala je kada će se iznos koji nedostaje za nabavu vozila Društvu invalida Poreč uplatiti na račun Društva. Također je upitala do kud se stiglo po pitanju bolje funkcionalnosti rampi i kolica za invalide, te skliskih stepeništa na porečkim plažama. Gradonačelnik Edi Štifanić odgovorio je da je u tijeku priprema rebalansa gradskog Proračuna kojim je predviđeno oko 170.000,00 kuna za nabavu vozila Društvu invalida Poreč. Na drugo pitanje vijećnica će dobiti pisani odgovor.

Vijećnik Stevo Žufić upitao je priprema li Grad Poreč projekte u Červar Portu za prijavu na natječaj za Podmjere 7.2 i 7.4. Vijećnik je također pitao priprema li Grad integralni projekt kulture koji bi obuhvatio Eufrazijanu i cijelu povijesnu jezgru za natječaj koji se priprema u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ i tko ga priprema. Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav odgovorio je da taj Upravni odjel priprema projekt vezan za rimske iskopine kraj marine u Červar Portu, koji bi valorizirao taj prostor i očuvao ga. Odgovor na drugo pitanje bit će dostavljen vijećniku pisano.

Vijećnik Vladimir Sladonja postavio je pitanje vezano za izradu plana upravljanja palačom Bečić, koju je Grad kupio. Vijećnik je upitao i zašto gradski vijećnici o nalazu Državnog ureda za reviziju o financiranju izgradnje i upravljanju sportske dvorane Žatika nisu doznali službeno, te kad će se nalaz uvrstiti u dnevni red Gradskog vijeća. Gradonačelnik je odgovorio da je izrađena procjena vrijednosti palače Bečić, te će uskoro biti poduzeti određeni koraci i mjere. U odgovoru na drugo pitanje, Gradonačelnik je rekao da na Gradsko vijeće dolazi samo financijska revizija poslovanja, te da, ako postoji potreba, vijećnik može dobiti uvid u nju i pokrenuti raspravu.

Vijećnik Eugen Stanissa upitao je hoće li se postaviti rasvjeta oko teretane na otvorenom na Picalu, kako bi bila dostupna za korištenje i u večernjim satima te kad će se tamo postaviti sanitarni čvor za invalide. Vijećnik je upitao i hoće li se na križanje ulica M. Vlašića i Vrsarske vratiti nedavno uklonjeni montažni kružni tok. Pročelnik Marino Poropat odgovorio je da je do Nove godine predviđeno postavljanje rasvjete kod teretane na otvorenom na Picalu, a za postavljanje sanitarnog čvora kod teretane u Picalu radi se na iznalaženju odgovarajućeg  rješenje. O kružnom toku na križanju ulice M. Vlašića i Vrsarske Ministarstvo unutarnjih poslova dalo je negativno očitovanje, te nadležni Upravni odjel aktivno radi na iznalaženju rješenja koje će povećati protočnost i sigurnost prometa.