Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u porečkom Domu

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u porečkom Domu

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u porečkom Domu Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u porečkom Domu Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba u porečkom Domu
U povodu Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, predstavnici Grada Poreča – zamjenici gradonačelnika Nataša Basanić Čuš, Nadia Štifanić Dobrilović i Loris Peršurić, te savjetnica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić, posjetili su danas (01.10.2015.) porečki Dom za starije i nemoćne, te korisnicima čestitali njihov dan. Čestitkama seniorima i svečanosti pridružili su se i članovi Upravnog vijeća Doma Lino Dobrila, te Franc Dobrilović.  

Dobrodošlicu gostima na prigodnoj svečanosti zajedno s korisnicima, zaželjeli su ravnatelj Doma Mario Laković i stručna voditeljica Sandra Ćakić Kuhar, te djelatnici. Laković je podsjetio kako je ovaj datum ujedno i obljetnica otvorenja ove ustanove koja već bilježi osam godina neprekidnog djelovanja.

-Na današnji dan trebamo se prisjetiti svega što se svi vi u svojoj mladosti i produktivnim godinama, sa puno entuzijazma i energije sagradili u naš grad i hvala vam na tome. Želim da uživate u ovom Domu koji je Grad Poreč sagradio za vas, da budete okruženi prekrasnim osobljem, da budete okruženi svojim obiteljima, da se danas dobro zabavite i da se ponovno sretnemo iduće godine, rekla je dogradonačelnica Basanić Čuš. Čestitkama se pridružila i Štifanić Dobrilović, obrativši se na talijanskom jeziku i dodavši kako bi ovaj Dan trebao biti svaki dan i da se svaki dan sjetimo starijih osoba.

Za prigodni program pobrinula se dramska skupina koja djeluje u Domu izvedbom vlastitog igrokaza, a nakon službenog dijela programa druženje se nastavilo uz zakusku i glazbu muzičara volontera koji nastupaju u Domu, uz čiju su svirku neki i zaplesali.  

U porečkom Domu za starije i nemoćne osobe posebno njeguju volonterstvo i međugeneracijsku solidarnost, a uz brojne volontere među kojima ima dosta mladih uskoro dolaze i dvije volonterke iz inozemstva koje će narednih mjeseci u Domu pomagati u sklopu projekta koji se provodi se uz financijsku podršku Europske komisije. Projekt je započet lani početkom listopada kada su stigle dvije volonterke iz Austrije i Španjolske, a nakon što su nedavno uspješno završile svoj volonterski „staž“, projekt se nastavlja i ove godine.