Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U Poreču održan prvi radni sastanak stručnih djelatnika vrtića sjeverozapadne Istre i Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda

U Poreču održan prvi radni sastanak stručnih djelatnika vrtića sjeverozapadne Istre i Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda

U Poreču održan prvi radni sastanak stručnih djelatnika vrtića sjeverozapadne Istre i Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda

Uređenjem prostora adekvatnim namještajem i didaktikom, Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda-Pula započeo je s radom u svojoj ispostavi u Poreču, u u novouređenim prostorijama smještenim u zgradi Doma zdravlja u Poreču. Od 14. rujna 2015., četrdesetak djece s područja sjeverozapadne Istre s određenim teškoćama u razvoju, u Ispostavi dobiva  uslugu rehabilitacije kroz individualne tretmane logopeda , edukacijskog rehabilitatora, psihologa i fizioterapeuta.

Kako bi se upoznali i potaknuli kvalitetnu suradnju u budućnosti, stručni suradnici Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda održali su 23. rujna sastanak sa stručnim suradnicima vrtića s područja općina Brtonigla, Buje, Novigrad, Umag i Poreč, koje pohađaju djeca  uključena u psihosocijalnu podršku, odnosno individualni rad s edukacijskim rehabilitatorom i logopedom u Dnevnom centru za rehabilitaciju, Ispostava Poreč.

Uvodnu riječ na radnom sastanku imala je voditeljica Odjela za djecu rane i predškolske dobi  Doris Mancini Flego, koja je pozdravila sve prisutne i zamolila ih da se predstave kako bi se bolje upoznali. Pozvala ih je da podjele informacije, nedoumice, pitanja, iskustva iz prakse ili probleme o kojima bi mogli međusobno razgovarati i kako bi se zajedničkim djelovanjem pronašlo rješenje i/ili omogućio još kvalitetniji rad i podrška djeci , njihovim roditeljima, obiteljima, kao i odgojiteljima u vrtićima u koje su djeca s teškoćama uključena.

Potreba za takvim oblikom suradnje pokazala se kao neophodna, jer dobra iskustva iz prakse  olakšavaju i usmjeravaju ostale za stručnjake, a zajedničko rješavanje određenih teškoća s kojima se svi susreću u radu, mogu zajedničkim jasno postavljenim ciljevima pokušati olakšati ili riješiti nedoumice u provođenju programa.

Cilj suradnje sa stručnjacima iz ovog područja zajedničko je planiranje i evaluacija programa za 40 djece, timsko praćenje djece, te donošenje zajedničkog mišljenja djece školskih obveznika, kao i suradnja s odgojiteljima, roditeljima, predstavnicima školskih povjerenstava i ravnateljima predškolskih ustanova.

Na održanom sastanku definirani su zaključci i prioriteti na čijem će ostvarivanju stručni suradnici dječjih vrtića i stručni suradnici DCZR raditi tijekom ove školske godine, a za studeni je dogovoren i drugi radni sastanak.