Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu

Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu Mali biolozi, plivači, atletičari i kreativci: počela druga smjena Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu
Poreč, 14.07.2020. – Nakon ispunjene i vrlo zabavne prve smjene Ljetnog kampa na Gradskom kupalištu, jučer su se na istom mjestu okupili polaznici druge smjene, pred kojima su dva tjedna ispunjena zabavom i druženjem.

Već tradicionalno, škola za neplivače i škola plivanja zauzimaju najvažnije mjesto u dnevnom rasporedu aktivnosti kampa.  Cilj škole je neplivače osposobiti za samostalno održavanje na vodi uz pravilno disanje, a plivače poučiti pravilnoj tehnici plivanja u nekoliko plivačkih disciplina. Skokovi u vodu imaju značajno mjesto oslobađanju od straha i izgradnji samopouzdanja mališana, a omiljeni su im rekviziti velike plutače i otoci za uživanje u uvali na kupalištu. Kako napominje voditeljica kampa, Natka Živković, veslanju u kajacima uče sva školska djeca, a veslanju i stajanju na supu stariji školarci.

- Ove smo godine ostvarili i odličnu suradnju s Institutom za poljoprivredu i turizam – Centrom za invazivne vrste. Njihova suradnica Tina Tominić svakodnevno realizira radionicu Morski svijet-moj svijet, u sklopu koje djeca prikupljaju organizme iz mora, spremaju ih u akvarije i povećalima ih promatraju i proučavaju. Jako su zainteresirani za ovu radionicu. Postaju pravi mali biolozi sa zavidnim poznavanjem imena i osobina dostupnih živih vrsta u moru., napominje Živković.

Posebna se pozornost pridaje i koordinaciji pokreta i razvijanju motorike, bilo kroz vježbe loptom ili penjanjem. Tu su i atletski program, streličarstvo, nogomet, odbojka i rukomet na pijesku kao i društvene igre. Poseban interes izazvala je i radionica Zdravog grada Poreč, u kojoj su psihologinje te gradske ustanove kroz temu prijateljstva s mališanima radile na razvijanju socijalnih vještina, međusobnom povezivanju djece u vršnjačkim grupama, stvaranju grupne povezanosti, učenju poželjnih oblika ponašanja, razvijanju empatije i doživljavanje pozitivnih emocija. Osim toga, djeca kroz osmišljene i stručno vođene muzičke i kreativne aktivnosti imala su mogućnost razvijanja motoričkih vještina, stjecanja osjećaja za ritam i razvijanju usmjerene pažnju.

Sve radionice, kao i gostovanja drugih udruga održat će se i u naredne tri smjene, koje već tradicionalno završavaju obiteljskim danom i izletom u vodeni park.

IN ITALIANO...