Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Gradonačelnik Grada Poreča predao ključ Grada - top 01 Gradonačelnik Grada Poreča predao ključ Grada - top 02 Gradonačelnik Grada Poreča predao ključ Grada - top 03 Gradonačelnik Grada Poreča predao ključ Grada - top 04 Gradonačelnik Grada Poreča predao ključ Grada - top 05

Gradonačelnik Grada Poreča predao ključ Grada

Uz prigodan program na Trgu Slobode, gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanic predao je ključ grada maškarama, među kojima su bili meštar Mauro i predsjednica porečkog DND-a, Sonja Kotur Lovreković. 

U sklopu Porečkog karnevala koji je održan tijekom vikenda, karnevalske povorke okupile su velik broj sudionika svih uzrasta u sklopu kojih su se predstavile, tradicionalne maske i karnevalske grupe s alegorijom aktualnih događaja u zemlji. U dječjoj je povorci sudjelovalo oko 900 djece predškolske i školske dobi iz Poreča i okolice. Defile je krenuo od vrtića Radost ulicom R. Končara, kroz Viale, Rivom, ulicom m.Tita, preko narodnog trga do Trga slobode gdje su se okupile sve maskirane grupe. Putem su bila organizirana dva animacijska punkta, jedan na Rivi i jedan na Narodnom trgu. Ove je godine naglasak stavljen upravo na zabavu tijekom samog defilea.

Meštar karnevala Mauro i predsjednica DND-a Poreč, Sonja Kotur Lovreković, preuzeli su ključ Grada  i gradonačelniku Ediju Štifaniću uručili darove. Široki remen i veliko srce poklonila su porečka djeca gradonačelniku uz molbu da ne stegne remen kada su u pitanju djeca. Razmjenu poklona i ključeva na Trgu slobode razveselio je dodatno repertoar grupe Portofino.  Na 12. Velikom  malom karnevalu bilo je čokoladica, zubića, maskota Svjetskog rukometnog prvenstva - ruksija, klaunova, paparazzija  i zvijezda, pingvina, malih zvončara , dobrih duhova, ...  Na karnevalu je sudjelovalo 29 maškaranih grupa vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta. Uz voditelje, limenu glazbu Porečke delfine i animatore na karnevalu je bilo 1000 maškara. Specijalni su gosti ove godine bili maškarana skupina, prelijepih  leptira, DND-a iz Bakra.  U nedjelju 22. veljače 2009. godine na rasporedu je bio Veliki karneval i to na parkiralištu kod Osnovne škole.