Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

U nedjelju otvorenje obnovljene škole u Baderni

U nedjelju, 22.veljače 2009.godine u 12.30 sati gradonačelnik Grada Poreča, Edi Štifanić, svečano će otvoriti obnovljenu školsku zgradu u Baderni.

Građevina je locirana u centru naselja Baderna i zajedno sa parkom i okolnim zidom čini prepoznatljivu arhitektonsko – urbanističku cjelinu. Izgrađena je početkom prošlog stoljeća te predstavlja tipičan primjer neoklacističke arhitekture javnog sadržaja. Jednostavnog je volumena koji se sastoji od dva dijela: (glavni, reprezentativni i viši, sa osnovnim sadržajima te manji, niži, koji je sadržavao prateće sadržaje). Građena je materijalom tipičnim za ondašnje građevine ovog podneblja: nosivi zidovi od kamena i djelomično od opeke, međukatna i krovna drvena konstrukcija, krovni pokrov od kanalice. Postojeći objekt ima 436,30 m2 bruto razvijene površine.

Navedenim zahvatom na postojećoj građevini mijenja se namjena objekta u poslovnu građevinu sa zahvatima na konstruktivnoj konsolidaciji (izmjena drvenih međukatnih konstrukcija u armirano betonske), dogradnji sa sjeverne strane, djelomičnim rušenjem postojećih zidova radi formiranja novih prostorija, uređenjem okoliša, kompletnim instalacionim opremanjem objekta u što spada izmjena postojećih instalacija vode, odvoda i elektrike sa izradom novih instalacija grijanja, hlađenja i ventilacije objekta te hidrantskog voda.

Tako rekonstruirani objekt ima 485,10 m2 bruto razvijene površine.

Prizemlje se sastoji od sljedećih prostorija: stepenište, polivalentna dvorana (100,30 m2), dva ureda, čajne kuhinje dva wc-a (m/ž), spremišta i hodnika ukupne kvadrature 220,31 m2 neto. Uredima će se koristiti mjesni odbor i građani za sastanke i dogovore, dok će polivalentna dvorana poslužiti za organizirane tjelesne aktivnosti te održavanje kulturnih druženja. Na I katu se nalaze četiri ureda, dva hodnika, sanitarije, otvorena terasa i loggia ukupne neto kvadrature 142,65 m2 koji će se dati u zakup. Sveukupno novo rekonstruirani objekt ima neto površinu od 362,96 m2.

Na dvorišnom prostoru je montiran kombinirani sustav dječjih igrala (kućica sa toboganom, ljuljačka i penjalica ) proizvođača CENOZA d.o.o. Rupa te četiri klupe.

Radovi na rekonstrukciji i prenamjeni zgrade škole u Baderni  stajali su 2.606.457,09  kuna bez PDV-a. Izvođač radova je tvrtka   MIPCRO d.o.o. iz Ivancc.