Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Izrada Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo 2021-2025

Izrada Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo 2021-2025

Izrada Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo 2021-2025 Izrada Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo 2021-2025
Grad Poreč-Parenzo u procesu je izrade Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo za razdoblje od 2021. do 2025. godine (u daljnjem tekstu: LPM Poreč-Parenzo 2021-2025). Riječ je o strateškom dokumentu namijenjenom mladima, a koji će za cilj imati poboljšanje kvalitete života mladih u Gradu Poreču-Parenzo. LPM Poreč-Parenzo 2021-2025 temeljni je okvir partnerskog djelovanja svih relevantnih dionika koji mogu utjecati na razvoj potencijala mladih u Poreču. Objedinjavat će sve potencijale, potrebe, probleme i mogućnosti mladih i za mlade koje su dostupne ili će biti dostupne u lokalnoj zajednici. Ovaj će strateški dokument sadržavati sveobuhvatan strukturni pristup izgradnji uvjeta za kvalitetan razvoj mladih – prioritete, mjere i aktivnosti u svim područjima djelovanja koja su obuhvaćena Nacionalnim programom za mlade:

 

• Obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje

 

• Zapošljavanje i poduzetništvo

 

• Aktivno sudjelovanje mladih i održivi razvoj zajednice

 

• Socijalna uključenost

 

• Zdravlje i sport

 

• Mladi u ruralnim područjima

 

• Kultura

 

• Rad s mladima

 

• Mladi u europskom i globalnom okruženju

Prvi korak izrade LPM Grada Poreča-Parenzo 2021-2025 pregled je zakonske regulative, Europske, Nacionalne i Regionalne strategije te Lokalne strategije, te prethodnog Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo.

 

Isto tako, mapirat će se svi dionici koji utječu ili mogu utjecati na razvoj mogućnosti mladih i za mlade; institucije, razna tijela, ustanove, udruge, pojedinci, a sve s ciljem sveobuhvatnog pregleda, stvaranja otvorenih i dostupnih podataka svima. No, isto tako popisat će se i zapisati sve ono dosadašnje provedeno i planirano te nastala odstupanja, problematike u provedbi i sl. U suradnji s dionicima, posebno mladima, provest će se detaljno i strukturirano mapiranje svih potreba, problema, mogućnosti, potencijala i prijedloga. Temeljem svih prikupljenih podataka, ideja, mogućnosti i potreba izradit će se Operativni plan provedbe Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo za razdoblje od 2021. do 2025. Cijeli proces izrade LPM Grada Poreča-Parenzo 2021-2025 vodit će i provoditi Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a finalni dokument predstavit će se javnosti u travnju sljedeće godine.

 

Pozivaju se svi zainteresirani dionici koji imaju prijedloge, znanja, ideje da se jave i uključe u aktivnosti koje će se u narednom periodu održavati. Kontakt e mail je lpmporec@gmail.com i na webu http://www.porec.hr/.

IN ITALIANO...