Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Izložba Livade i šume:energija stvaranja otvorena u Maloj galeriji

Izložba Livade i šume:energija stvaranja otvorena u Maloj galeriji

Izložba Livade i šume:energija stvaranja otvorena u Maloj galeriji Izložba Livade i šume:energija stvaranja otvorena u Maloj galeriji Izložba Livade i šume:energija stvaranja otvorena u Maloj galeriji

Livade i šume: energija stvaranja / Prati e boschi l'energia del creato naziv je izložbe venecijanskog umjetnika Tobie Rav? i Opatijke Miljenke Šapić,  koja je 3. rujna 2015. otvorena u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Autori izložbe, koji su svoj umjetnički put započeli u Veneciji, zajedno su s ravnateljem Pučkog otvorenog učilišta Poreč Eliom Štifanićem i dogradonačelnicom Grada Poreča – Parenzo Nadiom Štifanić Dobrilović, otvorili ovu izložbu koju uvelike definirana motivima prirode i svijetlosti.

– Suradnja s umjetnicima koji su formativno vezani za Veneciju vrlo nam je bitna i to s obzirom na dvojezičnost našega grada, na obogaćivanje suživota i kulturnog doprinosa te povezanost našeg grada s Venecijom, kazao je ravnatelj POUP-a i  zajedno s dogradonačelnicom zahvalio umjetnicima na ovakvoj izložbi u Poreču.

Iako polaze od različitih kulturnih sredina i obrazovanja, autori imaju jednaki cilj: senzibilizirati čovjeka prema prirodi kako bi ostala očuvana, naglašavajući pritom da je život čovjeka usko vezan za nju. I dok su motivi Miljenke Šapić zemlja, vatra, voda i zrak predstavljeni na kvadratnim platnima, venecijanska tradicija Tobie Rav? koja spaja istok i zapad, te hebrejsku i srednjoeuropsku kulturu vezanu za njegove korijene, objašnjava hebrejsko pismo, ghematriu i kabbalu u njegovim radovima – šumama topola, životinjama i sveprisutnoj svijetlosti.

Izložba je otvorena svakoga dana od 10 do 12 i od 18 do 21, osim nedjeljom i praznikom, sve do 26. rujna 2015.