Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Porečki centar za podršku ranom razvoju djece pred otvaranjem

Porečki centar za podršku ranom razvoju djece pred otvaranjem

Roditelji , stručnjaci i predstavnici Grada Poreča okupili su roditelje djece koji će primati usluge u porečkoj ispostavi Centra za rehabilitaciju Veruda iz Pule. Nakon provedenog pilot projekta i pružanja usluga za 16-oro djece sa područja Poreča i sjeverozapadne Istre tijekom zime 2014./2015. u prostorima Savjetovališta Zdravog grada Poreč, pred otvaranjem je prostor u Ispostavi Poreč – Istarskih domova zdravlja.

U Zdravom gradu Poreč su , 28.08.2015.,  okupljeni roditelji čija će djeca krenuti u tretman i stručnu podršku sredinom rujna te im je najavljeno i svečano otvaranje ispostave Centra na koje su pozvani. Više od 40-tak roditelja je s veseljem dočekalo nastavak porečkog projekta te ga svesrdno podržavaju jer tretman djece u Poreču značajno olakšava organizaciju života djeci s ranim razvojnim teškoćama ali i njihovim roditeljima te čitavim obiteljima.

Projekt osiguravanja stručnih usluga djeci i roditeljima koji je dostupan i bliži mjestu stanovanja je projekt koji ide za tim da se poštuju i zadovolje potrebe roditelja te  najviše olakša i pomogne djeci sa ranim razvojnim rizicima.  Razvoj Centra u Poreču inicirao je Grad Poreč, a osmislili su ga i partnerski proveli Grad Poreč, Zdravi grad Poreč, Istarska županija i Centar za rehabilitaciju Veruda iz Pule. Rad ispostave u Poreču je namijenjen djeci Poreča , Poreštine i čitave sjeverozapadne Istre. Roditelji su danas već dobili osnovne upute o početku tretmana dobili raspored održavanja terapija kod logopedice, rehabilitatorice, fizioterapeutkinje te upoznali psihologinju Centra zaduženu za roditelje porečke ispostave. Uz 16 djece koja nastavljaju tretman odmah će biti uključeno još 20 nove djece za koju je Centar Veruda proveo dijagnostiku i definirao terapiju.

Uz dinamiku, pitanja i veselje roditelji su se razišli do trenutka svečanosti otvaranja prostora i početka rada koje ćemo uskoro najaviti.   Zdravi grad Poreč