Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Gradi se kanalizacijska mreža u St. Amoroso te kolektor Fuškulin-Jasenovica, napreduje izgradnja pročistača Poreč-jug

Gradi se kanalizacijska mreža u St. Amoroso te kolektor Fuškulin-Jasenovica, napreduje izgradnja pročistača Poreč-jug Gradi se kanalizacijska mreža u St. Amoroso te kolektor Fuškulin-Jasenovica, napreduje izgradnja pročistača Poreč-jug Gradi se kanalizacijska mreža u St. Amoroso te kolektor Fuškulin-Jasenovica, napreduje izgradnja pročistača Poreč-jug Gradi se kanalizacijska mreža u St. Amoroso te kolektor Fuškulin-Jasenovica, napreduje izgradnja pročistača Poreč-jug Gradi se kanalizacijska mreža u St. Amoroso te kolektor Fuškulin-Jasenovica, napreduje izgradnja pročistača Poreč-jug
Dovršavaju se investicije izgradnje kanalizacijske mreže St. Amoroso i podsustava Fuškulin u cesti Fuškulin-Jasenovica na području Poreča. Radove su zajednički obišli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat

a investicije su im predstavili direktor Odvodnje Poreč Milan Laković i tehnički direktor Srđan Mažar.

Kako napominju, Odvodnja je nastavila s planiranim i ranije ugovorenim investicijama, iako su brojne planirane aktivnosti za ostatak godine privremeno obustavljene zbog mjera štednje za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

U St. Amoroso radovi su počeli početkom travnja, do sad je izvedeno već više od pola ugovorenih radova - dionica od priključka na postojeći kolektor kod hotela Diamant do cijevi ranije položene u trupu državne ceste D75, u ukupnoj dužini 280m, a trenutno se dovršavaju radovi uz samo naselje.

S druge strane, investicija u cesti Fuškulin-Jasenovica obuhvaća izgradnju gravitacijske i tlačne mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda podsustava Fuškulin u ukupnoj dužini od 1.190m. U suradnji s Istarskim vodovodom Buzet, paralelno se gradi i sustav vodoopskrbe za naselja Jasenovica i Fuškulin. Radovi će se dovršiti prije roka - krajem svibnja,a potom slijedi proširenje postojeće prometnice i njeno asfaltiranje.

Istovremeno, napreduje i gradnja prvog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Poreč Jug, koji se nalazi blizu naselja Mugeba, odnosno do vodenog parka Aquacolors Poreč.

Budući uređaja Poreč – jug, koji će za pročišćavanje otpadnih voda koristiti najsuvremeniju tehnologiju membranskog bioreaktora, s kapacitetom prihvata i obrade otpadne vode za 48.000 ekvivalent stanovnika. Uređaj se gradi na parceli površine 17.400 kvadratnih metara, a dovršava se izgradnja zgrade predtretmana otpadne vode, zgrade za membransku ultrafiltraciju, upravne zgrada, bazena za biološku obradu otpadne vode, spremnika pročišćene vode, te garaže i parkirališta.