Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Poziv na radionicu u sklopu izrade Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama u Istarskoj županiji 25.08.

Istarska županija u suradnji sa Institutom za turizam iz Zagreba počinje provedbu terenskih radionica u sklopu izrade Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama u Istarskoj županiji.

Posebno se želi naglasiti značaj ovih radionica čija je provedba nužna kako bi se ovaj predmetni program pravovremeno izradio i prezentirao na sjednici Skupštine Istarske županije sredinom sljedećeg mjeseca, te kako bi sve priobalne jedinice lokalne samouprave u Istri mogle kandidirati svoje projekte tematizacije i uređenja plaža na natječaj Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih sredstava iz Fonda za razvoj turizma.

Slijedom navedenog, u utorak 25.08.2015. s početkom u 9.30 sati u Velikoj vijećnici Grada Poreča-Parenzo održat će se zajednička radionica za područje Grada Poreča-Parenzo i općina Tar-Vabriga, Funtana i Vrsar.

Pozivamo na sudjelovanje sve dionike s ovog područja: hotelijere i ostale koncesionare na plažama, lokalne turističke zajednice, predstavnike ostalih jedinica lokalne samouprave i Ureda državne uprave, Lučku upravu, udruge iznajmljivača, udruge za zaštitu okoliša i drugu zainteresiranu javnost, te sve ostale koji smatraju da svojim sudjelovanjem mogu doprinijeti kvalitetnoj provedbi radionice.

Broj sudionika je ograničen na 50, te se mole sudionici da prijave svoj dolazak do ponedjeljka 24.08.2015. do 12 sati na e-mail: petra.malekovic-susnjic@porec.hr

Predviđeno trajanje radionice je između sati i pol i dva sata sa sljedećim dnevnim redom:

1) Radni dio: Prezentacija Instituta za turizam

    - Ciljevi Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama

    - Tijek izrade Regionalnog programa u Istarskoj županiji

    - Prijedlozi tematizacije i Vršnog kapaciteta (Carrying capacity) plaža

2) Pitanja i odgovori – otvorena rasprava

Na prezentaciji će govoriti prof. dr. Ivo Kunst i prof. dr. Neven Ivandić (Institut za turizam), pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković sa suradnicima (Istarska županija)