Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Dovršena nova parkirališna mjesta u naseljima Mate Balote i Čimižin

Dovršena nova parkirališna mjesta u naseljima Mate Balote i Čimižin

Dovršena nova parkirališna mjesta u naseljima Mate Balote i Čimižin Dovršena nova parkirališna mjesta u naseljima Mate Balote i Čimižin Dovršena nova parkirališna mjesta u naseljima Mate Balote i Čimižin
Nova parkirališna mjesta koja su se proteklih mjeseci gradila u naseljima Čimižin i Mate Balote nedavno su u potpunosti dovršena i dovedena u funkciju. U naselju Čimižin tako je nova mjesta dobila Rovinjska ulica, gdje je petnaestak parkirališnih mjesta napravljeno nasuprot dječjeg igrališta, te su nedavno asfaltirana.

U istoj je ulici prošireno i parkiralište između blokova zgrada, gdje je postojeće prošireno sa desetak novih asfaltiranih parkirnih mjesta. Ovim je zahvatima smanjena gužva na prometnici pokraj dječjeg igrališta i parkiranje na lokacijama gdje se ometa promet.

U u naselju Mate Balote nova su parkirališna mjesta napravljena u dijelu između stambenih zgrada i glavne prometnice, preko puta trgovačkog centra Lacop. Nakon što su izvršeni i zadnji radovi – postavljenje tlakovca i sloja asfalta parkiralište je u punoj funkciji i olakšava svakodnevicu tamošnjim stanarima koji su na nedostatak parkirnih mjesta, pogotovo u ljetnim mjesecima, često upozoravali. Parkiralište ima površinu od 550 kvadrata i 21 novo parkirno mjesto, a uređen je i okoliš, te posađene stablašice.

Izgradnja novih parkirnih mjesta u naseljima predviđena je planom gradnje komunalne infrastrukture u lanjskoj i ovoj godini, za što su predviđena sredstva u gradskom proračunu. Grad Poreč-Parenzo nastavit će s programom širenja parkirnih mjesta u gradskim naseljima, pri čemu se uvijek nastoji izgraditi manja parkirališta koja će se adekvatno ukomponirati u izgled naselja i očuvati zelene površine, te pritom zadovoljiti potrebe građana.