Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
II. humanitarni malonogometni turnir "Neka igra i tvoja ekipa"

II. humanitarni malonogometni turnir "Neka igra i tvoja ekipa"

Drugi humanitarni malonogometni turnir Neka igra i tvoja ekipa održavat će se od 19. do 21.lipnja 2015. u SD „Žatika“ u Poreču. Nakon više nego uspješnog prošlogodišnjeg turnira, tradicija se nastavlja. Skupini mladih Porečana pružila se prilika koju su objeručke prihvatili, a to je pružiti pomoć djeci kojoj je pomoć najpotrebnija. Ovogodišnji cilj prikupljanje je sredstava za kupnju pomagala za opremanje „Dnevnog Centra za rehabilitaciju Poreč“, koji otvara svoja vrata u Poreču.

Djeci s teškim oblicima cerebralne paralize i mišićne distrofije, ovisnoj o tuđoj pomoći, potrebna je moderna asistivna oprema te trebaju pomoć. Uz pomoć moderne asistivne tehnologije može im se ostvariti nedostižan san: čitanje, pisanje i komuniciranje, te njihovim roditeljima bezbrojna putovanja u Pulu zamijeniti boravkom u novootvorenom centru u Poreču. U ovu humanitarnu akciju cilj je uključiti sve: bivše općine Poreč ( Funtana, Vrsar, Kaštelir-Labinci,Višnjan, Vižinada, Sv. Lovreč), kao i okolne gradove poput Umaga, Buja i Novigrada, pošto se u svakom mjestu nalazi barem jedno dijete kojemu je potrebna pomoć, stoga je i ova akcija osmišljena za dobrobit cjelokupne zajednice u kojoj živimo.

Na turniru ovoga vikenda očekuje se preko 20 ekipa iz cijele Istre, uključujući djecu do 12 godina za koje će biti rezerviran posljednji dan turnira. Uz sami turnir planira se prodaja hrane i pića, aukcija slika porečkih osnovnoškolaca te gost iznenađenja koji će također uveličati ovu hvalevrijednu akciju.

Ukupna zarada bit će donirana Dnevnom centru za rehabilitaciju Poreč.

Organizatori ovog hvalevrijednog turnira skupina je mladih Porečana u suradnji sa MNK Real Palestra čiji je jedini nesebični cilj pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. One koje žele pomoči, organizatori pozivaju, ako su u mogućnosti, da novčanom donacijom potpomognu ovu akciju na račun IBAN: HR 392380 0061 1100 19156 kako bi svi zajedno našim malim sugrađanima te njihovim roditeljima omogućili sretno i bezbrižno djetinjstvo. Za sve dodatne informacije, prijedloge i sugestije može se obratiti na broj telefona: IVAN-091 435 2855