Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Velikom svečanošću otvoren Valamar Isabella Resort na otoku Sveti Nikola

Velikom svečanošću otvoren Valamar Isabella Resort na otoku Sveti Nikola

Velikom svečanošću otvoren Valamar Isabella Resort na otoku Sveti Nikola Velikom svečanošću otvoren Valamar Isabella Resort na otoku Sveti Nikola Velikom svečanošću otvoren Valamar Isabella Resort na otoku Sveti Nikola Velikom svečanošću otvoren Valamar Isabella Resort na otoku Sveti Nikola Velikom svečanošću otvoren Valamar Isabella Resort na otoku Sveti Nikola Velikom svečanošću otvoren Valamar Isabella Resort na otoku Sveti Nikola Velikom svečanošću otvoren Valamar Isabella Resort na otoku Sveti Nikola Velikom svečanošću otvoren Valamar Isabella Resort na otoku Sveti Nikola
U utorak, 9. lipnja 2015, na porečkom otoku Sv. Nikola svečano je otvoren Valamar Isabella Island Resort, najveća ovogodišnja investicija u turizam u Poreču, ali i u Hrvatskoj. Na svečanom se otvorenju okupilo četiristotinjak gostiju, uključujući i predsjednika Vlade, Zorana Milanovića, ministra turizma Darka Lorencina, porečkog gradonačelnika Edija Štifanića, predstavnika Valamara, kao i mnogih drugih koji su došli razgledati investiciju koja će povećati konkurentnost Poreča, gradnjom novih i obnovom postojećih objekata na otoku Sveti Nikola.

- Valamar je ustrajan u svojim investicijama, Valamar znači razvoj za hrvatski turizam i u velikoj mjeri pridonosi dinamici investiranja koju mi priželjkujemo i koja nam je zacrtana u našoj strategiji razvoja turizma. Pretprošle godine ulaganja su bila 230 milijuna eura, lani 410, a ove godine gotovo pola milijarde eura ulaže se u hrvatski turizam od kojih je ova investicija daleko najznačajnija i najveća, ne samo po vrijednosti i po broju radnih mjesta, već i po sadržaju i proizvodu, kazao je na otvorenju resorni ministar Darko Lorencin, naglasivši kako Vlada RH radi na uspostavi bolje investicijske klime kroz mjere o poreznim olakšicama za strateške investicije, kao i kroz HBOR.

– Danas nema turističkog projekta u Hrvatskoj koji nije realiziran bez pomoći HBOR –a, zaključio je Lorencin. Dosadašnji predsjednik Uprave i potpredsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere, Franz Lanschuetzer označio je Valamar kao pozitivan primjer investitora u hrvatski turizam, u koji je u zadnjih 12 godina uložio 2,4 milijarde kuna.

-Godinama smo radili na projektu Valamar Isabella Island Resort, osmišljavali ga i razvijali – sve kako bi ugodili našim gostima i partnerima, pritom imajući u vidu povijest i prirodne ljepote otoka, kao i poštivanje urbanističkih zasada, uz održivi proračunski okvir. Hvala HBOR-u i hrvatskoj Vladi na potporama, Gradu Poreču koji nas je podržavao iznad svih očekivanja, kao svima onima koji su radili na ovome, kazao je na otvorenju Lanschuetzer.

Ukupni kapacitet novootvorenog luksuznog obiteljskog resorta je 334 smještajne jedinice koje mogu primiti 800 gostiju. Preuređeni hotel Fortuna obuhvaća 180 soba, dok Valamar Isabella Villas obuhvaćaju različite tipove apartmana, kao i dvije predsjedničke vile s privatnim bazenima. Osim toga, u mirnijem djelu otoka nalaze se Valamar Isabella Miramare i Valamar Isabella Castle, nekadašnji plemićki ljetnikovac iz 19. stoljeća s luksuznim apartmanima. Resort je kategoriziran s četiri zvjezdice, a uz smještajne jedinice na otoku se nalaze i bazeni, wellness, sportski tereni, uređene plaže, restorani, barovi, podijeljeni u aktivnu i mirnu zonu otoka.

- Uvjeren sam da će ova investicija ostvariti povrat uloženog dioničarima i dodatno kvalitativno unaprijediti porečki, istarski, ali i hrvatski turizam. Osim toga, prilikom izvođenja angažirani su hrvatski izvođači, isporuku materijala provodila su hrvatska poduzeća, a zaposleno je bilo 700 radnika, čime smo već u samome početku uložili u hrvatsko gospodarstvo, naglasio je Željko Kukurin, novi predsjednik Uprave Valamar Riviere. Dodao je kako je Valamar Riviera postala, ne samo vodeća kompanija u Poreču, već jedna od vodećih kompanija u Hrvatskoj, s radom u četiri atraktivne hrvatske destinacije: Poreču, Dubrovniku, Rapcu i Krku, zapošljava više od 3 tisuće ljudi, ostvaruje prihode od 1,1 milijarde kuna, te upravlja s više od 10% kategoriziranog smještaja u Hrvatskoj, čime dokazuje da se uspješni turizam može graditi samo u suradnji s lokalnom zajednicom, istaknuo je u svom govoru Kukurin.

Valamar Isabella Island Resort već je sada bukirana skoro kroz čitavu sezonu, a bogatstvo sadržaja, kao i mogućnost organizacije vjenčanja, evenata, sastanka i konferencija jamči povećanje kvalitete turističke ponude Poreča.