Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Predstavnica ITF-a u službenom obilasku dvorane

U službenom posjetu porečkoj dvorani bile su danas predstavnica ITF-a iz odjela za organizaciju Davis cup-a Alessia Capel Davis i izvršna direktorica Hrvatskog teniskog saveza, Marina Mihelić.

Nakon službenog obilaska, tzv site visita, izvršna direktorica HTS-a , Marina Mihelić je izrazila veliko zadovoljstvo što se Poreč prijavio i imao tako veliku želju da se upravo tu organizira Davis cup. U gradu Poreču ovakav teniski spektakl nikada nije održan, a Davis cup natjecanje je potpuno različito od ostalih turnira, jer taj nacionalni naboj je toliko važan i prisutan kod svih igrača a naročito kod naših da pruža jedinstveni doživljaj, zaključila je Mihelić.

Uspjeli smo dovesti naš najbolje igrače u Poreč, pa mislim da će to biti i veoma dobra promocija. Posjetitelji Davis cup-a će moći vidjeti jedan svjetski tenis. Chile je jedna veoma respektabilna ekipa i ne treba zaboraviti da tamo igraju Massu, pa potom Gonzales koji je u samom vrhu svjetskog tenisa. Imamo igrače koji su osvojili olimpijske medalje, dodala je Mihelić obrativši se potom novinarima s kojima će , vjeruje, dobro surađivati. Zahvalivši se potom gradonačelniku Grada Poreča Ediju Štifaniću na iznimnom gostoprimstvu, službeno je najavila početak promocije susreta Hrvatska Chile u Poreču.

Iz Odjela za organizaciju Davis Cupa pri ITF-u, Alessia Capel Davies službeno je pregledala dvoranu na Žatiki. Oduševljena kako vanjskim izgledom tako i pravom planskom organizacijom unutarnjeg dijela dvorane na Žatiki, kazala je kako je veoma važno da igrači, predstavnici medija i publika mogu odvojeno ulaziti u dvoranu, što nije baš uobičajena situacija u ostalim dvoranama. Press centar je opremljen na zavidnoj razini, a da novinari imaju i posebne stoliće, na bočnoj tribini, na kojima mogu pisati i raditi tijekom trajanja mečeva, također je za svaku pohvalu. Mislim da je dvorana idealna i da će zadovoljiti sve zahtjeve ITF-a koji su prilično strogi, kazala je Capel- Davies.

Podsjećamo kako će Poreč sa svojom višenamjenskom dvoranom na Žatiki, bit će domaćin hrvatskoj teniskoj reprezentaciji u dvoboju 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Čilea od 6. do 8. ožujka 2009.godine.