Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Počeo sportsko-zabavni megaspektakl - Poreč Major u uvali Peškera

Počeo sportsko-zabavni megaspektakl - Poreč Major u uvali Peškera

Počeo sportsko-zabavni megaspektakl - Poreč Major u uvali Peškera Počeo sportsko-zabavni megaspektakl - Poreč Major u uvali Peškera Počeo sportsko-zabavni megaspektakl - Poreč Major u uvali Peškera Počeo sportsko-zabavni megaspektakl - Poreč Major u uvali Peškera Počeo sportsko-zabavni megaspektakl - Poreč Major u uvali Peškera
Poreč Major, prvi turnir najprestižnije svjetske serije u odbojci na pijesku – Swatch Beach Volleyball Major Series, službeno je otvoren velikom konferencijom za novinare održanom danas, 2. lipnja u sklopu stadiona u uvali Peškera. Najbolji igrači svijeta, njih 128 iz preko 25 zemalja svijeta, u narednih će šest dana boraviti u Poreču i igrati za dosad neviđeni nagradni fond u Hrvatskoj – vrtoglavih 800.000 američkih dolara.

Osim toga, ova prestižna svjetska serija predstavlja drugi dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju 2016., gdje odbojka na pijesku ima za cilj biti jedan od najpopularnijih sportova.

Poreč bi mogao postati destinacija broj jedan cijele serije

Izvršni direktor Beach Majors kompanije i čelni čovjek cijelog projekta, Hannes Jagerhofer, očaran ljepotom Hrvatske uvjeren je da je ovaj projekt veliki korak za razvoj odbojke na pijesku, te da je Poreč savršena uvertira za cijelu seriju.

-Sjećam se kad smo pričali o cijeloj ideji projekta i kad sam prvi put došao u Poreč. Ljudi su me uvijek pitali zašto želim turnir napraviti baš ovdje, ali kad dođu, shvatit će zašto sam fasciniran ovom zemljom. Ovo što danas vidim u Peškeri zaista je nevjerojatno, štoviše, mislim da bi Poreč mogao postati destinacija broj jedan cijele serije. Nadam se da su svi svjesni koliko je ovo velik korak za razvoj odbojke na pijesku, rekao je Jagerhofer na tiskovnoj konferenciji.

U Poreču se u proteklih mjesec dana izgradilo pet pomoćnih terena, te veliki centralni teren u uvali Peškera, koji se pruža na preko 8.000 četvornih metara, a ugostit će 5.000 ljudi. Tu su i ostali zabavni sadržaji, info-šatori, atrakcije, Trade Village, gastro zona, Vip zona i drugo.

Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Zdeslav Barač, ponosan je što je Swatch Beach Volleyball Major Series odabrala upravo Hrvatsku za jednu od svoje četiri postaje ove sezone, te je dodao kako je ovo jedan od najvećih sportski događaj ikada u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić rekao je kako je ovakav turnir najbolji mogući način za ulazak u još jednu uspješnu turističku sezonu.

-Ovdje, na jedinstvenoj lokaciji, imate spoj sporta, pijeska, sunca i zabave i to je magnet za sve goste. Vjerujem da će Poreč zahvaljujući ovom turniru ovih dana biti centar zabave i sporta u našoj državi i na to smo izuzetno ponosni. Upravo zahvaljujući ovom turniru naši su smještajni kapaciteti puni i tu smo zaokružili lijepu priču – da imamo prepune hotele, veliku promidžbu, i vrhunsku zabavu i to je ono što čini turizam, rekao je gradonačelnik i zahvalio se organizatorima na pruženoj prilici, te dodao kako je sigurno neće iznevjeriti.

Direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik, rekao je kako ovo je najveći event ne samo u destinaciji nego i cijeloj Hrvatskoj.

-Kad smo rekli „da“ organizaciji turnira to je zato što želimo približiti odbojku na pijesku našim ljudima i našim gostima. Željeli smo dovesti nove, mlade ljude u našu destinacije. Ispred TZ-a želim se zahvaliti Hannesu koji je prepoznao potencijal naše destinacije, rekao je Velenik.

Do nedjelje Peškera centar sportskog i zabavnog života Hrvatske

Najboljih 128 pjeskaša svijeta iz 25 zemalja stiglo u Poreč. Hrvatsku će na turniru predstavljati dva tima u muškoj (Ivan Zeljković/Filip Silić i Ivan Đorđević/Nikša Dell'Orco) i dva tima u ženskoj konkurenciji (Maja Roško/Antea Tadić i Dalida Vernier/Tea Jurić). Maji i Antei te Ivanu i Filipu na konferenciji za novinare su se pridružile njemačke pjeskašice Karla Borger i Britta Büthe, te neke od najvećih zvijezda turnira, višestruki svjetski prvak Emanuel Rego i njegov suigrač Ricardo Santos.

Sunce, more, glazba, zviždaljke sudaca, vrhunska odbojka na pijesku, vrhunski igrači i nezaboravan doživljaj – to je ono što Poreč upravo živi i diše, a od danas do nedjelje uvala Peškera centar je sportskog i zabavnog života Hrvatske. Swatch Beach Volleyball Major Series ovim je turnirom ambiciozno zakoračila ka svom velikom cilju – postaviti odbojku na pijesku na tron globalnog sporta i uz jedinstveni sportsko-zabavni koncept, gledateljima i igračima pružiti nezaboravan multimedijski spektakl.

Ulaz je besplatan

Od utorka 2.06. do četvrtka 04.06. na rasporedu su kvalifikacije, petak 05.06. je rezerviran za četvrtfinale i polufinale, a za vikend gledatelje Peškere očekuje veliko finale Poreč Majora. Ulaz na turnir je besplatan. Ukoliko želite rezervirati svoje mjesto više informacija potražite na http://www.swatchmajorseries.com/

ili na info punktu kraj stadiona u Peškeri.  

Swatch Major Series  odvija se u okviru FIVB World Toura u organizaciji Svjetske odbojkaške organizacije zajedno s tvrtkama Beach Major Company, Red Bull i Swatch. Turniru u Poreču potporu su pružili Grad Poreč-Parenzo, Turistička zajednica Grada Poreča, tvrtke Plava laguna, Valamar Riviera, turističke zajednice općina Funtana i Tar- Vabriga, te Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Istarske županije.

Video https://www.youtube.com/watch?v=0qfAQl3J3bQ