Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Balotice predstavile novi nosač zvuka

Balotice predstavile novi nosač zvuka

Balotice predstavile novi nosač zvuka Balotice predstavile novi nosač zvuka Balotice predstavile novi nosač zvuka Balotice predstavile novi nosač zvuka Balotice predstavile novi nosač zvuka

 U prepunoj Istarskoj sabornici, ženski pjevački zbor „Balotice“ Srednje škole Mate Balote Poreč, u petak, 29. svibnja 2015., predstavio je svoj drugi nosač zvuka, snimljen u ožujku ove godine.

Pobjednice glazbenog showa HRT-a „Do posljednjeg zbora“, pod vodstvom profesorice Debore Cukole Zeneral, došli su podržati i poslušati pročelnik županijskog Upravnog odjela za kulturu Vladimir Torbica, pročelnik kabineta župana Duško Kišberi, dogradonačelnici Grada Poreča – Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović i Loris Peršurić, ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić, te direktorica vrsarskog komunalnog poduzeća Montraker, Nataša Radin Trifunović.

Okupljene je na početku koncerta pozdravio ravnatelj SŠ Mate Balote Poreč Krešimir Bronić, koji se zahvalio svima koji su podržali ovaj projekt, te pohvalio angažman i predanost učenica i njihove voditeljice.

Novi CD donosi 12 pjesama, od kojih je 8 ostvareno u izvedbi djevojačkog zbora, a dvije u izvedbi vokalne skupine Aurora Vokalis. Uz to, na CD – u se nalaze i solističke izvedbe. Nove su izvedbe i dalje u ritmu istarskoga melosa, no „Balotice“ su se na novome albumu odlučile iskušati i u pjevanju gospela, popularnih i klapskih pjesama, te su izvedbama u petak oduševile okupljene i pokazale da ih i dalje krase mladost, zajedništvo i radost stvaranja glazbe.

„Ova lijepa priča započela je još 2011. godine s izdavanjem našeg prvog nosača zvuka i njegovim predstavljanjem, a od svih postignuća najviše me veseli sudjelovanje i pobjeda u emisiji HRT-a „Do posljednjeg zbora“. Nastavile smo dalje raditi nakon toga, s novim entuzijazmom i elanom, i ovaj novi CD je rezultat toga rada.“, rekla je voditeljica zbora Debora Cukola Zeneral, nakon predstavljanja novih pjesama.

Pročelnik Vladimir Torbica, kazao je kako je najveći uspjeh pri stvaranju ovog prekrasnog CD-a spajanje toliko talenta i pojedinaca, te njihov zajednički rad, dok je dogradonačelnica Grada Poreča – Parenzo, Nadia Štifanić Dobrilović zahvalila „Baloticama“ na divnoj večeri i činjenici da one predstavljaju jedan izvanredan glazbeni proizvod. „Ovako kvalitetan proizvod ne bi bio moguć bez marljivog rada vas i profesorice, te nas kroz više od tri godine činite izuzetno ponosnima.“ zaključila je dogradonačelnica.