Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Predstavljena Pozica u Gradskoj knjižnici Poreč

U Dječjem odjelu Gradske knjižnice u četvrtak je predstavljena knjiga Pozica u kojoj su tiskani najbolji tekstovi izabrani književnim natječajem Nagrada Laurus nobilis.

Svoje su pohvaljene uratke pročitali: Nikolina Smoković, Nina Čuš, Leona Bokulić, Jelena Žipovski, Alen Perčić, Elisa Sošić, Laura Borovac, Michele Škofić i Alen Lutvica. Autorima je darovana knjiga za trajnu uspomenu, a predstavnici škola Poreštine preuzeli su knjige za svoje knjižnice.

 

Otvoren je i natječaj za 2009. godinu za izvorno prozno djelo, primjerice: kratka priča, humoreska, kozerija, pjesma u prozi, putopis, biografski zapis, esej i slično.

 

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola i svi učenici srednjih škola Poreštine. Može biti pisan književnim jezikom (hrvatskim ili talijanskim) ili narječjem (čakavskim ili istarskovenetskim). Tema je slobodna. Autore najboljih tekstova i njihove mentore očekuju vrijedne nagrade, stoga pozivamo sve zainteresirane: profesore, učitelje, knjižničare,… i naravno učenike da se jave na natječaj.