Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Sa 106. sjednice Gradskog poglavarstva

S ciljem nagrađivanja darovitih učenika, poticanja mladih na obrazovanje, te pomoći njima i njihovim obiteljima u snošenju troškova školovanja Grad poreč u svom Proračunu osigurava sredstva za stipendije dosadašnjim studentima, ali i za 35 novih studentskih kredita. 

Na 106. sjednici Gradskog poglavarstva Grada Poreča održanoj u utorak, 9.prosinca 2008. godine donesen je zaključak o prihvaćanju i utvrđivanju liste za dodjelu studentskih kredita i stipendija.

Studentski kredit za ovu godinu iznosi 900,00 kuna odnosno 1.350,00 kuna za one studente koji su u prethodnoj godini školovanja postigli prosječnu ocjenu 4,00 i više, te 2.250,00 kuna za deficitarne djelatnosti ( stručni studij medicine, geodezije, građevinarstva i arhitekture). Na raspisani oglas pristiglo je 74 molbi za dodjelu studentskih kredita, od čega 53 molbe iz područja društvenih i humanističkih znanosti te umjetničkog područja, 13 molbi iz područja tehničkih i prirodnih znanosti i 8 iz bio medicinskih i biotehničkih.

Kako o mladima Grad Poreč brine i osvojim umirovljenicima te im povodom božićnih i novogodišnjih blagdana isplaćuje redovno isplaćuje božićnicu. Prema podacima pribavljenim od Hrvatskog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, Središnje službe, na području Grada POreča ove godine ima ukupno 3047 umirovljenika. Isplata božićnica će se vršiti kao i prethodne godine i to preko poštanskih uplatnica. Član poglavarstva za socijalnu skrb i brigu o umirovljenicima, Oreste Cossetto istakao je kao se u posljednje vrijeme puno razgovaralo o božićnicama, odnosno kako se radila samo predstava hoće li je ili neće biti, a kada je riječ o Gradu Poreču može se samo reći da treću godinu za redom, u tišini, izvršava svoje zadaće i isplaćuje božićnice svojim umirovljenicima. Za 2009.godinu bi trebalo dopuniti Odluku o iznosima i isplatama božićnice na način da se uzmu u obzir i neka druga primanja umirovljenika, a da jedini kriterij ne bude iznos mirovine, zaključio je član poglavarstva Cossetto. Podsjećamo da 400 kuna božićnice dobivaju umirovljenici čije mirovine iznose do 1000 kuna, 300 kuna oni čije je mirovina od 1001 kunu do 2000 kuna. Nešto niža božićnica u iznosu od 200 kuna rezervirana je za umirovljenike čija je mirovina između 2001 i 3000 kuna. Kako umirovljenici čija je mirovina najviša, točnije iznad 3001 kunu, dobivaju najniži iznos, ove je godine to 150 kuna, ali uvijek i za svih s ciljem poboljšanja kvalitete života u vrijeme blagdana.

Na jučerašnjoj je sjednici utvrđen je prijedlog Javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Poreča te se upućuje Gradskim vijeću na razmatranje. U cilju aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Poreča osniva se Savjet mladih. Pravo predlaganja kandidata za članove Savjeta mladih Grada Poreča imaju udruge mladih, i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća srednjih škola, studentski zborovi te drugi oblici organiziranja mladih sa sjedištem ili koje djeluju na području Grada Poreča. U Savjet mladih Grada Poreča mogu bit birane osobe s prebivalištem na području grada Poreča, u dobi od 15 do navršenih 29 godina.

Na sjednici je donesen zaključak kojim se raspisuje novi natječaj za obavljanje djelatnosti premještanja nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila na području Grad Poreča, za razdoblje 1.siječnja 2009. do 31.prosinca 2012. Izabran najpovoljniji ponuditelj dužan je djelatnost obavljati u granicama maksimalno utvrđenih cijena koje je utvrdilo gradsko poglavarstvo , i to za dizanje vozila po nalogu ovlaštene osobe s prijevozom do mjesta čuvanja vozila 350,00 kuna, čuvanje vozila u za to namijenjenom prostoru po danu 50,00 kuna dizanje vozila te preuzimanje vozila na mjestu prekršaja 150,00 kuna.