Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Gradu Poreču dodijeljena sredstva za Projekt golf igrališta

Ministar turizma Republike Hrvatske Damir Bajs i gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić 4. prosinca 2008. godine sklopili su Ugovor o sufinanciranju Projekta realizacije javnog golf igrališta „Zelena laguna“.

 

Naime, Grad Poreč je putem Odjela za proračun i gospodarstvo i u suradnji sa Istra golf design (trgovačkim društvom u vlasništvu Istarske razvojne agencije) prijavio Projekt realizacije javnog golf igrališta „Zelena laguna“ na otvoreni javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih poticaja ulaganjima u javnu turističku infrastrukturu u funkciji razvoja turizma na određenoj destinaciji u 2008. godini Turizam kroz regije.

Radilo se o javnom pozivu za dodjelu novčanih sredstava Ministarstva za sufinanciranje projekata osnovne turističke infrastrukture kao pretpostavke za daljnji razvoj turizma u suradnji s jedinicama lokalne samouprave s ciljem podizanja nivoa ukupne turističke ponude na razini destinacija.

Sredstva su se odobravala za projekte i izradu projektne dokumentacije za javnu infrastrukturu u funkciji turizma čime se omogućuje stavljanje u funkciju dodatnih turističkih sadržaja.

Projekti podrazumijevaju aktivnosti izgradnje, proširenja, rekonstrukcije ili zamjene, čijim se rješavanjem stvaraju pretpostavke za daljnji razvoj turizma.

Javni poziv bio je otvoren tijekom 2008. godine do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 28.11.2008. godine.

Tim ugovorom Ministarstvo se obvezuje sufinancirati Projekt realizacije javnog golf igrališta „Zelena laguna“ koji je Grad Poreč kandidirao te za tu namjenu Ministarstvo će u roku od 10 dana od dana potpisivanja ovog Ugovora uplatiti jednokratno sredstva u iznosu od 500.000,00 kn

Za provedbu Projekta Grad Poreč je u svom Proračunu za 2008. godinu osigurao sredstva u iznosu od 500.000,00 kn, a u sufinanciranju Projekta sudjeluje i Istarska županija s novčanim sredstvima u iznosu od 200.000,00 kn.

Grad Poreč se obvezuje dodijeljena sredstva koristiti namjenski, sukladno kandidiranom Projektu, za izradu projektno-tehničke dokumentacije koja uključuje:

  1. Urbanistički koncept mogućnosti prostora
  2. Idejni projekt, odnosno Master plan – Studija razvoja, područja obuhvata Projekta javnog golf igrališta koji će sadržavati i

- Idejni plan golf igrališta sa 18 rupa i pripadajućim sadržajima

  1. Prefeasibility studiju
  2. Studiju procjene utjecaja na okoliš
  3. Izradu prostornih planova užih područja –DPU-a i UPU-a predmetne zone.