Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Usluga Poreč nabavila dva nova komunalna vozila za sakupljanje otpada

Usluga Poreč nabavila dva nova komunalna vozila za sakupljanje otpada

Usluga Poreč nabavila dva nova komunalna vozila za sakupljanje otpada Usluga Poreč nabavila dva nova komunalna vozila za sakupljanje otpada Usluga Poreč nabavila dva nova komunalna vozila za sakupljanje otpada Usluga Poreč nabavila dva nova komunalna vozila za sakupljanje otpada
Primopredaja dva nova suvremena vozila za sakupljanje komunalnog i reciklažnog otpada kapaciteta 17 i 22 kubika izvršena je na odlagalištu otpada Košambra u Poreču. Vrijednost nabave iznosi ukupno 2.774.800,00 kn bez PDV-a, od čega je 40 posto iznosa sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Javna nabava bila je raspisana tijekom svibnja prošle godine, a ugovor je sklopljen s najpovoljnijim ponuditeljem tvrtkom CNM & CO iz Rijeke. Vozila su tipa IVECO STRALIS sa nadogradnjom za sakupljanje otpada, gdje manje vozilo ima mogućnost sakupljanja kontejnera od 80-1100 litara, a veće vozilo i spremnika zapremnine od 4,4-7 kubika. Snaga potisne ploče može se podešavati ovisno o vrsti otpada koji se prevozi, što znači da će ova vozila moći prevoziti i komunalni i selektivni otpad. Investiranje u nova vozila je neophodno budući da je prosječna starost voznog parka 10,5 godina, a u obzir treba i uzeti veliku količinu radnih sati samih vozila. Zadnja 2 vozila kupljena su 2009. i 2013. godine, dok 19 godina ima najstarije vozilo za sakupljanje otpada.

Tijekom zimskog perioda na terenu je 5 ekipa za sakupljanje komunalnog i glomaznog otpada koje dnevno prikupe oko 32 tone otpada, dok za ljetnih mjeseci 12 ekipa na dan u prosjeku prikupi 110 tona otpada.

Obnova voznog parka doprinijeti će racionalizaciji poslovanja Radne jedinice Čistoća, a predstavlja još jedan korak ka što učinkovitijem i ekološki prihvatljivijem sustavu prikupljanja i gospodarenja otpadom.

Usluga Poreč

Dodatni materijali