Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Gradonačelnikova blagdanska čestitka

Gradonačelnikova blagdanska čestitka

Drage sugrađanke i sugrađani,

blagdani krajem godine su dani koji okupljaju ljude dobre volje, dani kada se darujemo dobrotom, radošću i pažnjom. Božić i Nova godina prilika su da u našim srcima obnovimo plemenitost, optimizam, humanost, ljubav prema drugima.

Vrijeme u kojem živimo nije lako, obojano je krizom i borbom za bolje sutra. Upravo su ovi blagdani prilika kada se moramo prisjetiti obveza i odgovornosti koje imamo u svojim društvenim ulogama; kao roditelji, službenici, prijatelji, radnici, djelatnici, ali prije svega, moramo se sjetiti obveza koju imamo kao ljudi, a to je da poštujemo jedni druge, ali i sebe. Neka nam ovaj Božić donese vjeru, optimizam, solidarnost, razumijevanje i neka naše ljudske vrijednosti i pozitivno ozračje još više dođu do izražaja.

Ekonomska kriza koja nas mnoge opterećuje, može biti poticaj za ponovno otkrivanje temeljnih vrijednosti, pogotovo u vrijeme blagdana, prijateljstva i spremnosti na pomoć. Jedino uvažavajući jedni druge, radeći na dobrobiti cijele zajednice možemo stvoriti uvjete koji će nama i našoj djeci dugoročno osigurati prosperitet, te stvoriti ambijent u kojem će Poreč i cijela Istra biti poželjno i ugodno mjesto življenja. Želim da vjerujemo u bolje sutra, da zajedništvom, radom, razumijevanjem idemo naprijed.

Uz više vjere u sebe i svoje mogućnosti možemo do uspjeha, do još ugodnijeg življenja u gradu socijalne pravde, tolerancije, solidarnosti, gradu kojeg volimo.

Neka nam ovaj Božić i Nova 2015. godina donese obilje blagoslova, mir i ljubav u srcu.

U ime Gradskog vijeća i djelatnika Grada Poreča-Parenzo i u ime svojih suradnika i svoje osobno, želim Vam čestit i blagoslovljen Božić i sve najbolje u Novoj 2015. godini!

Vaš gradonačelnik

Edi Štifanić