Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Potpisan Cash Pool - puna suradnja s Gradom Porečom - pbz ugovor 005 Potpisan Cash Pool - puna suradnja s Gradom Porečom - pbz ugovor 006 Potpisan Cash Pool - puna suradnja s Gradom Porečom - pbz ugovor 007 Potpisan Cash Pool - puna suradnja s Gradom Porečom - pbz ugovor 007a Potpisan Cash Pool - puna suradnja s Gradom Porečom - pbz ugovor 008 Potpisan Cash Pool - puna suradnja s Gradom Porečom - pbz ugovor 008a Potpisan Cash Pool - puna suradnja s Gradom Porečom - pbz ugovor 008b Potpisan Cash Pool - puna suradnja s Gradom Porečom - pbz ugovor 008c Potpisan Cash Pool - puna suradnja s Gradom Porečom - pbz ugovor 008d Potpisan Cash Pool - puna suradnja s Gradom Porečom - pbz ugovor 009

Potpisan Cash Pool - puna suradnja s Gradom Porečom

Potpisom Ugovora o cash pool-u, suradnja Grada Poreča i Privredne banke Zagreb, se objedinjuje i to na način da se racionalizira upravljanje novčanim resursima Grada i njegovih vlasničkih subjekta.

Predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, Božo Prka na današnjem je potpisivanju Ugovora, izrazio veliko zadovoljstvo što je Grad Poreč izabrao upravo PBZ za partnera. Grad Poreč je pokazao visoku razinu profesionalnosti, ali i iznimnu efikasnost izvršne vlasti u realizaciji svojih projekata, istakao je direktor Uprave. S obzirom na okolnosti koje su vladale u vrijeme građenja dvorana u gradovima domaćinima predstojećeg Svjetskog rukometnog prvenstva moram reći da je Grad Poreč postupio vrlo ekonomično.

U ime PBZ-a i Banke Intesa San Paolo čestitam, znate izabrati dobro partnera, ali nama je to obaveza. Mi to partnerstvo moramo dugoročno razvijati. U ovim teškim vremenima u ekonomskom prostoru, PBZ nastoji financirati sve važne vitalne projekte vezane za jedinice lokalne uprave i samouprave. Čast nam je što smo prisutni u Istri i pokazujemo intenzitet suradnje koji je primjeren postojećoj situaciji. i ne reduciramo kreditni potencijal. Gradonačelniče, vi ste svojim rezultatima opravdali povjerenje koje su vam dali vaši građani, zaključio je predsjednik Uprave PBZ-a, Božo Prka. Ovaj je ugovor dodatni korak naprijed u racionalizaciji vaših novčanih tokova , u smanjenju sredstava, troškova, financiranja i kamatnih stopa, zaključio je predsjednik Uprave PBZ-a

Gradonačelnik Edi Štifanić je podsjetio predstavnike Privredne banke Zagreb na aktualne projekte u Gradu, istaknuvši pritom posebnost poduzetničke zone Buići - Žbandaj. To će biti jedna od rijetkih zona u kojoj će poduzetnici prije početka svog rada imati svu potrebnu infrastrukturu. Tu je i saniranje komunalnog odlagališta Košambra, te porečka zaobilaznica. Za iduće razdoblje važno je istaknuti gradnju nove škole i dvorane na Finidi, rekao je gradonačelnik Štifanic. Direktorica PBZ-a Istru, Zdravka Cukon, istakla je važnost suradnje s Porečom, te podsjetila na veoma važan projekt kojeg je PBZ u potpunosti financijski popratio, a radi se o Porečkoj ljepotici, sportskoj dvorani na Žatiki.

Od danas možemo reći da je Poreč dobar domaćin i u upravljanju financijskim sredstvima, te dodala, kako je projekt cash-pool-a koji se danas potpisuje rezultat jedne promišljene politike uprave Grada Poreča na čelu gradonačelnikom Štifanićem.

Cash pool potiče racionalizaciju upravljanja sredstvima, bolju likvidnost i efekte jedinice lokalne uprave i samouprave. Ovaj je proizvod potpuno transparentan i omogućava ono što građani sve više žele, a to je objedinjenje stanja više računa. U ovom je cash pool-u objedinjena financijska imovina Grad Poreča i poduzeća garda Poreča koja su u većinskom vlasništvu grada. Potpisnici Ugovora, odnosno članovi cash pool-a su Grad Poreč, te poduzeća Parentium i Usluga.

Potpisivanju Ugovora o cash pool-u su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Eđidio Kodan, član poglavarstva zadužen za komunalno gospodarstvo, stambeno uređenje grada, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Edo Kos, direktor tvrtke Parentium, Alen Benković, te član Uprave PBZ-a, Mario Henjak i pomoćnik direktorice ( za corporate) PBZ-a za Istru, Vladimir Potočki.